Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održan tradicionalni Ilindanski plivački maraton (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


Na tradicionalnom Ilindanskom  plivačkom maratonu u muškoj konkurenciji  najbrži je bio Nikola Ratkov iz Kragujevca, dok je u ženskoj  konkurenciji prvo mesto zauzela Marija Stanić iz Novog Sada.  Pre ove trke, organizovana je I trka zadovoljstva Borivojeva tabla ,a do cilja  prvi je  doplivao Muhamed Čolaković iz Novog Pazara.

Najbrži takmičar  u okviru Ilindanskog plivačkog  maratona u konkurenciji od 54 učesnika  Nikola Ratkov,  ističe  da je u ovom sportu   najvažniji trening,ali I posvećenost. Nikola je  od starta  imao ubedljivo  vodeću poziciju,  koju je držao tokom cele staze.

Takmičari su  zadovoljni   ovogodišnjom organizacijom, a posebno ističu da je  plivački maraton važan  jer je upisan  u kalendar Plivačkog saveza Srbije I boduje se za krajni plasman .

Učesnici su plivali  od letnje bašte restorana ,,Dom” u Ovčar banji do manastira Nikolje gde je bila okretnica do ciljne pozicije .  Staza glavne trke Ilindanskog  plivačkog  maraton duga  je  2 500 metara, a temperatura vode bila je 23,3 stepena.

Organizator Ilindanskog plivačkog maratona  je Plivački klub Čačak, uz podršku SC Mladost I Tursističke organizacije Čačak,a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Osim promocije plivanja I zdravog života , ova manifestacija ove godine obveležava I duže od dve decenije postojanja.

Infopress 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar