Pretraga vestiI najmlađi umeju da se trkaju: Na užičkoj Puzijadi 33 mališana se takmičilo sa svojim vršnjacima

post-title
Foto: Press služba


Užice - Na užičkoj Puzijadi, jedanaestoj po redu, koju zajednički organizuju Udruženje Roditelj i Grad Užice povodom Svetske nedelje dojenja, na Gradskom trgu okupilo se 33 učesnika. U tri kruga, mališani uzrasta od 8 do 15 meseci takmičili su se puzeći. Ovogodišnji pobednici bili su Jovan Ilić u prvoj, Đurđa Milović u drugoj i Dunja Mirković u trećoj kategoriji. Učesnicima puzijade dodeljene su i brojne nagrade.

“Akcenat ove puzijade je na nedelji dojenja koja se najviše i promiviše, odnosno zdrava prirodna ishrana. Dojenje je zadnjih godina u porastu, do pre pet godina je procenat majki koje su dojile bio oko 13%, danas je to 29% što je veliki uspeh za nas", kazala je Slađana Popović iz udruženja “Roditelj” i dodala da je ove godine tema bila važnost dojenja i da se broj mama koje doje svoju decu iz godine u godinu povećava.

Tokom ove manifestacije odražano je tradicionalno savetovalište na otvorenom, za roditelje i buduće roditelje gde su u spontanoj atmosferi, pedijatar, ginekolog, patronažna, akušerska i pedijatrijska sestra delili savete i rešavali dileme zainteresovanim sugrađanima.

Prema rečima Slobodana Grbića, člana Gradskog veća za socijalnu politiku Grad će nastaviti da podržava ovakve manifestacije i trudiće se da pomogne svim budućim mamama za rođenje deteta u vidu novčane pomoći.

“Natalitet je u padu ne samo u Užicu već u celoj Srbiji, to je problem i Evrope. Mi smo nacija koja stari i od izuzetne važnosti je da se organizuju ovakvi događaji. Zahvalio bi se Udruženju “Roditelj” koji su na neki način veliki partner Gradu kada je u pitanju promocija pronatalitetne politike. Ovo je sigurno jedna od najlepših manifestacija koja se organizuje na našem Gradskom trgu”- rekao je Grbić.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar