Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Socijalni program za sve radnike FRA i dalje nije realizovan

post-title
Foto: Infopress


Ni posle 6 meseci  nije do kraja realizovan socijalni program za sve radnike FRA.  

Radnici, koji su se juče ponovo okupili ispred fabrike, tvrde da nije ispoštovan dogovor I traže od ministarstva za rad, zapošljavanje , boračka I  socijalna pitanja  da im  se isplatie 220 evra po godini staža I uplate  doprinosi  za 12 godina kako je dogovoreno početkom marta.

Radnici FRA traže da se njihovi problem reši na isti način kako je to nedavno rešeno za 1200 radnika Geoksa u Vranju I najavljuju da će ukoliko  se socijalni program ne realizuje do 1. septembra biti primorani da organizuju proteste  I u Beogradu.

 “Agonija radnika FRA traje 6 meseci I mi smo prinudjeni na ovu vrstu protesta. Jedan od uslova je da ministarstvo za, rad obezbedi sredstva kako bi se radnicima  isplatilo sve što je dogovoreno u ministarstvu privrede. U suprotnom bićemo primorani da  1. septembra organizujemo protest ispred Predsedništva  Srbije”, kaže Dušan Djelić, predsednik Industrijskog sindikata FRA.

Socijalnim programom obuhvaćena su  ukupno  452 radnika FRA. Podeljeni su u  nekoliko kategorija, a otpremnine je kroz subvencije isplatilo ministrstvo privrede za 176 radnika koji su imali jedan od uslova za odlazak u penziju. Preostalih 280 radnika već nekoliko meseci čeka isplatu socijalnog programa za šta država iz budžeta treba da obezbedi 220 miliona dinara. 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar