Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Užice dobilo novu sportsku halu, radovi na obilaznici kreću do polovine oktobra

post-title
Foto: Screenshot Instagram avucic


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi Zlatiborski okrug. Najavio je ulaganje od 80 miliona u Zdravstveni centar Užice i radove na obilaznici do poloine oktobra. Na otvaranju nove sportske dvorane, poručio je mladim užičkim sportistima da uživaju u sportu, da nauče da pobeđuju, ali i da gube.

 

Predsednik Vučić je rekao da će u Klinički centar u Užicu u naredne četiri godine biti uloženo 80 miliona evra, što je više nego što će se uložiti u KC Kragujevac.

 

“Imaćete sve novo, teško da će Kragujevac da košta toliko, samo će Beograd da košta više”, rekao je Vučić tokom obilaska KC Užice, uz napomenu da će tim ulaganjem to postati veliki Zdravstveni centar u Srbiji

 

Najavio je i povećanje plata zdravstvenim radnicima najkasnije do 1. januara.

 

“Radili smo na povećanju plata u poslednje tri godine i to neće biti beznačajno već značajnije povećanje. Za tri, četiri godine imaćete fenomenalne uslove”, rekao je Vučić.

 

Govoreći o ulaganjima u Užice, on je kazao da će poored Kliničkog centra u izgradnju obilaznice biti uloženo 30 miliona, a biće uloženo i u vodovod, izgradnju kotlarnica, što je sve, veće ulaganje nego u prethodnih 60, 70 godina.

 

“Kada sam nekada dolazio u Užice ljudi su pričali da govorim gluposti. Uskoro ćete da vidite. Imaćete novi most na Đetini. To je 50 miliona, potpunio novi put do (Bajine) Bašte. A ako pogledate plate od pre 6,7 godina i danas videćete da to nije ni slično”, rekao je Vučić. 

 

Predsednik je najavio da će radovi na obilaznici oko Užica krenuti najkasnije polovinom oktobra.

 

“Došao da kažem šta ćemo da uradimo za Užice, šta ćemo sve činiti za Zlatiborski okrug. Zbog stalnih gužvi u gradu i zagađenja vazduha odlučili smo da izgradimo obilaznicu u dužini od oko pet kilometara”, kazao je Vučić.

 

Vučić je rekao da se ne radi o običnom putu, već putu profila auto-puta, koji će koštati najmanje 25 miliona evra, najverovatnije 30 miliona evra.

 

Ukazao je da će biti završen auto-put do Pakovraća do kraja ove godine, a do sredine iduće do Požege, pa se ide od Užica do Kotromana.

 

Najavio je gradnju puta prema Kadinjači, gradnju tunela kojim će se spojiti Dub i Dubce, što će koštati 50 miliona evra. 

 

Vučić je podvukao da će nakon podizanja infrastrukture država pokušati da u Užice dovede još jednog velikog investitora. 

 

Vučić je na otvaranju nove sportske dvorane poručio mladim užičkim sportistima da uživaju u sportu, da nauče da pobeđuju, ali i da gube.

 

Otvaranju sportske hale prisustvovali su sportisti, kao i mlađe kategorije užičke Slobode, KK Sevojno, Odbojkaškog kluba Forma…

 

Sportska halu u naselju Krčagovo gradila se više od 10 godina, a u njenu izgradnju je uloženo oko 1,25 miliona evra.

 

Tipska sportska hala za školske sportove u Krčagovu, ukupne je površine 1.555 kvadratnih metara, za oko 200 gledalaca.

 

“Ovde može da se igra košarka, rukomet i odbojka. U Užicu postoji fantastična tradicija u odbojci i košarci. Deco, važno je da uživate ovde, da naučite da pobeđujete. Oni koji kažu nije važno pobeđivati, lažu. Naučite da pobeđujete i gubite. Važno je naučiti i da gubite, da bi znali iz poraza da pobeđujete”, poručio je Vučić.

 

Predsednik je podelio košarkaške lopte budućnim sportstima, a od ministra sporta Vanje Udovičića zatražio da se što pre obezbede i odbojkaške lopte.

 

On je ukazao i da je važno da imamo što više medalja i u paraolimpijskom sportu, dodajući da su ženski i paraolimpijski sport popularni na zapadu, posebno u protestanstkim zemljama.

 

“Paraolimpijksi i ženski sport – neverovatno je koliko to podiže ugled zemalja koje napreduju u te dve sfere”, rekao je Vučić i podsetio da i paraolimpijce, osvajače medalja čekaju iste nagrade – 70.000 evra za zlato, 60.000 za srebro i 50.000 evra za bronzu.

 

Vučić će posetiti i opštinu Bajina Bašta, gde će razgovarati sa meštanima, obići domaćinstvo Ljube Blagojevića, kao i kompaniju Rolomatik d.o.o, a posle toga odlazi u naselje Mećavnik- Drvengrad.

 

Sa predsednikom Vučićem su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i ministar omaldine i sporta Vanja Udovičić.

RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar