Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uroš Čarapić: Borcu je mesto u ABA ligi

post-title
Foto: Lejča photography


Nakon nešto više od dve nedelje napornog rada, došao je momenat da Borac odigra prvu prijateljsku utakmicu, a u okviru priprema za novu ABA sezonu.

Prvi rival košarkašima iz grada na Moravi biće stari znanac, ekipa FMP-a (subota, 18:30, Sportska hala Železnik).

Sumirajući prošlu sezonu, prvu u ABA eliti, kapiten Borca Uroš Čarapić ističe da je zadovoljan urađenim poslom.

,,Ostvarili smo cilj koji smo zacrtali na početku sezone, a to je opstanak u ABA ligi. A nije nam bilo lako da to ostvarimo, jer smo bili novi u takmičenju. Bilo nam je potrebno vreme da se naviknemo na novi sistem igranja. Tako da moram da budem zadovoljan prošlom sezonom. Doduše, mogli smo to da ostvarimo na lakši način, jer smo izgubili nekoliko utakmica na jednu loptu. Ali dobro smo prošli, a pride smo svi napredovali. Borac je pokazao gde mu je mesto”, rekao je Čarapić.

Pripreme za novu takmičarsku godinu uveliko traju, a Čarapić smatra da sve protiče kako treba.

,,Ovo je treća sedmica kako se pripremamo za sledeću sezonu. Iskreno, svaki igrač će reći da je ovo najteži deo godine. Ali posao mora da se odradi. Sezona je duga i moramo biti spremni. Dobro radimo, treninzi su jaki, što nam je svima potrebno. Uskoro kreću i pripremne utakmice, tako da polako izlazimo iz najtežeg perioda”, izjavio je kapiten Borca.

Proteklo vreme je iskorišćeno i da se novajlije uklope u sistem rada trenera Marinovića.

,,Lautaro Lopez, a naročito Duda Sanadze, su proveli neko vreme u Borcu i Čačku, tako da njima nije potrebno neko posebno privikavanje, što im čini pripreme dosta lakšim. Što se tiče Pecarskog i Tomaševića, oni su novi u klubu, ali se već dugo poznaju sa nama, pa će se i oni vrlo brzo uklopiti u sistem. Ove nedelje je Hanter Hejl stigao u klub i započeo je sa treninzima. Njemu će biti potrebno vreme da se navikne na ekipu, ali i na način košarke koji mi igramo, jer je došao sa Novog Zelanda. Generalno gledano, veoma sam zadovoljan, jer mi se izuzetno sviđa roster koji sada posedujemo. Mislim da će ove godine biti bolja ekipa nego prošle”, smatra Čarapić.

Uskoro će Borac započeti sa pripremnim utakmicama, a prva na spisku je protiv FMP-a u Železniku.

,,Tim se polako formira, u klub je stiglo nekoliko pojačanja, tako da smo već sad spremni za pripremne utakmice, a u cilju uigravanja za početak sezone. Naravno, svi mi najviše volimo taj deo priprema, kada se radi sa loptom. Razume se, pripremne utakmice prvenstveno služe da se uigramo kao ekipa i da dobro funkcionišemo zajedno. Na rezultate tih utakmica niko previše ne gleda, već samo da li rastemo kao tim”, zastao je Čarapić, a onda nastavio svoje izlaganje.

,,Dobro se poznajemo sa FMP-om, koji nam je prvi protivnik. Neki naši bivši igrači su otišli u taj klub, a kod nas je stigao Pecarski. Doduše, FMP je pred narednu sezonu totalno promenio roster i trenera. Naravno, mi kroz pripremne utakmice prvo želimo da gledamo sebe, protivnik nam nije toliko važan”, dodao je Čarapić.

Na kraju, kapiten Borca je posebno naglasio.

,,Najbitnije je da se u narednih mesec dana uigramo na pravi način, kako bismo sezonu odigrali onako kako želimo, pa da i sledeću sezonu okončamo kao deo ABA elite”, završio je Uroš Čarapić.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar