Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiRzav se povratio iz mrtvih: Kiša napunila reku sa 200 litara vode u sekundi, konačno dobre vesti za građane Zapadne Srbije

post-title
Foto: RINA


Arilje – Kiša koja juče i danas pada na teritoriji Zapadne Srbije konačno je poboljšala hidrološku situaciju na sisrtemu Rzav, sa kog se vodom snabdeva pet loklanih samouprava u kojima je usled suše i nestašice vode uvedena vanredna situacija.

„Padavine su uticale na vodostaj Rzava, tako da već danas imamo 200 sekundnih litara vode više u odnosu na juče. Primera radi, juče je na vodozahvatu bilo 380 litara a danas već 550. To se odrazilo i na količinu vode koju distribuiramo do potrošača. Čačak je juče imao 203, a danas 300 litara, Požegi ide 84, Arilju 42, Lučanima 60 i Gornjem Milanovcu 70“, rekao je za RINU Zoran Barać direktor JP „Rzav“.

Nakon što se voda distribuira do lokalnih samouprava, o njenoj daljoj raspodeli i eventualnoj promeni plana restrikcija odlučuju lokalna javna preduzeća.

„Nikad se željnije nije iščekivala kiša u našem kraju. Ukoliko se padavine nastave kako je to i najavljeno steći će se uslovi da umanjimo restrikcije vode u najugroženijim delovima. To bi značilo da će visinska sela  dobiti vodu na nekoliko sati dnevno. Reagovaćemo u skladu sa situacijom i vremenskim prilikama, za koje se nadamo da će konačno rešiti problem dugotrajne suše koja nas je zadesila“, izjavio je Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Usled nestašice vode vanredna situacija je i dalje na snazi u Čačku, Gornjem Milanovcu, Arilju, Požegi i Lučanima.

RINA

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar

https://e-platform.asean.org/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/https://www.estac.fr/slot-gacor/https://maup.kiev.ua/https://detudomhospital.org/slot-gacor/https://lae.tsu.ge/slot-gacor/https://arm.siedlce.pl/slot-gacor/https://nousuport.cat/slot-gacor/https://www.fig.es/slot-gacor/http://pkc.grsmu.by/assets/slot-gacor/https://www.cussoc.it/files/site/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-gacor/https://www.rtppastigacor88.com/https://www.pastigacor88.org/https://www.valldecamprodon.org/slot-gacor/http://enfermeriadermatologica.org/slot777/http://e-journal.sastra-unes.com/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-pulsa/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-dana/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot88/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot777/http://epomen.ru/slot-gacor/https://researchedu.org/slot-gacor/http://www.fabemarau.edu.br/slot-gacor/https://hotelking.it/slot-gacor/https://adriaticainfortuni.it/slot-gacor/https://www.doutoresdoexcel.com.br/slot-gacor/https://www.ronnychinarch.com/slot-gacor/http://www.shanlaxjournals.in/slot-gacor/https://www.dispuig.com/slot-gacor/https://nicerjss.com/slot-gacor/http://www.bodhijournals.com/slot-gacor/https://sdbagl.org/slot-gacor/https://www.baysa.com.mx/slot-pulsa/https://www.viagsite.com/https://188.166.184.97/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/http://e-journal.sastra-unes.com/public/journals/1/slot-deposit-dana/https://www.auroratoto88.com/https://tellwebs.com/