Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



30 godina memorijalnog turnira „Milutin Đoković“

post-title


I ove godine, tridesetu godinu za redom, kroz najlepši način, porodica Đoković iz Mojsinja čuva uspomenu na svog tragično nastradalog brata i sina Milutina Đokovića  dajući primer svima da u najvećim tugama može da se uradi plemenita stvar za decu. 

Milutin je bio dobro dete i dobar đak, član KUD Nada Simović i član FK Morava u Mojsinju. Rođen je 20. avgusta 1980. godine i za njega su sport i fudbal, pored škole i učenja, bili najvažnija okupacija. Nastradao je u svojoj 12. godini kada je, dolazeći upravo na trening na terene u Mojsinju, prelazio magistralni put. 

Od 1992. godine, na inicijativu porodice i FK Morava iz Mojsinja, pa do danas organizuje se memorijalni turnir u fudbalu za pionirske selekcije čiji je i Milutin bio član i to 28. avgusta kada je slava hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Mojsinju ali i dan mesne zajednice Mojsinje.

U početku, organizacija turnira je bila finansirana od strane porodice, kasnije se pridružuje šira familija i prijatelji da bi od nedavno bio uvršten u sportski kalendar i finansijski pomognut od strane grada Čačka kao memorijalni turnir sa najdužom tradicijom. Porodica Đoković ima želju da ovaj turnir postane velika, možda i najveća dečija sportska manifestacija na Republičkom nivou. 

Mnogo je tužnih porodičnih priča poput ove i zato je važno uvek pomenuti trud i ideju porodice Đoković, da urade divnu stvar za mlade, da ih podstaknu na sport, rekreaciju i druženje i da tim potezom sačuvaju od zaborava svog Milutina.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar