Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pobeda Borca nad Vršcem na turniru u Leskovcu

post-title
Foto: KK Borac/Lejča photography


Košarkaši Borca nastavili su da se sa velikim uspehom pripremaju za predstojeću ABA sezonu.

 

U sklopu priprema za pomenutu, tim Marka Marinovića je otputovao u Leskovac, gde je organizovan košarkaški turnir. Pored Borca, učesnici su još i Vršac, MZT Skoplje, kao i domaćin Zdravlje.

 

Prvi okršaj Čačani su imali protiv starih znanaca iz KLS-a, ekipe Vršca. Razume se, Borac je uspeo da opravda svoj renome abaligaša, jer je savladao Banaćane ubedljivim rezultatom 78:101 (15:28; 21:24; 19:18; 23:32).

 

Već u prvih 10 minuta izabranici trenera Marinovića su se nametuli kao vodeći sastav, kada su na svoj konto upisali 13 poena više u odnosu na rivala. Doduše, ništa manje nije se ni očekivalo od ekipe koja je deo jadranske elite.

 

U drugom delu igre Vršac je pružio dostojniji otpor, ali je i taj kvartal Borac okončao u svoju korist, pa je na veliki odmor otišao sa značajnim suficitom od 16 poena (36:52).

 

Nakon poluvremena Vršac je zaigrao nešto bolje, pa mu je čak pošlo za rukom da treću deonicu reši u svoju korist. Ali Borac je u poslednjem delu susreta dodatno podigao nivo igre, tako da je meč završio sa velikih +23 (78:101).

 

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu ponovo je bio Marko Pecarski, koji je postigao 19 poena. Sledio ga je Hanter Hejl sa 17, Uroš Čarapić je ubacio 16, Bojan Tomašević 14, dok je Duda Sanadze dodao 11 poena.

 

Takođe, vredno pomena je i to da je na meču protiv Vršca prve minute u dresu Borca upisao Ivan Marinković, najnovije pojačanje crveno-belog sastava.

 

Nakon ovog meča, tabor iz grada na Moravi će se sastati u finalu turnira sa ekipom Zdravlja, koja je bila bolja u meču sa MZT-om.

 

Vršac: Dimić 4, Nikolić 13, Ilić 9, Jovanović 10, Radovanović, Agoč 3, Vasilijević 16, Tejić 1, Jurčević 13, Jeković 9, Majstorović, Jovanović.

 

Borac: Hejl 17, Sanadze 11, Lopez 4, Tomašević 14, Pecarski 19, Novaković 9, Marinković 2, Todorović 9, Andrić, Čarapić 16.

KK Borac/Nikola Minović 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar