Pretraga vestiNovi Dom za stara i odrasla lica na Savincu od ponedeljka, 13. septembra prima prve korisnike

post-title


U ponedeljak, 13. septembra, novi Dom za stara i odrasla lica „Savinac“ počinje sa radom. Smešten u takovskom kraju, u zaseoku Savinac, okružen šumama i rekom Dičinom, komforan i moderno opremljen ovaj dom pruža mogućnost smeštaja 55 korisnika.

Nakon nekoliko meseci rekonstrukcije i opremanja zgrade, Dom za stara i odrasla lica „Savinac“ je krajem avgusta, nakon republičkog inspekcijskog nadzora, dobio licencu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

Budućim korisnicima su na raspolaganju jednokrevetne, dvokrevetne i višekrevetne sobe, sa posebnim ili zajedničkim kupatilom, prostrano dvorište okruženo zelenilom i cvećem, kao i terasa, kuhinja, komforna dnevna soba i trpezarija. U zavisnosti od procenjene nege i brige, zdravstvenog stanja korisnika, kao i odabira sobe, zavisiće i cena koja će biti u rasponu od 350 do 650 evra. U ovu cenu ne ulaze troškovi samih lekova za individualno lečenje i drugih jednokratnih pomagala, poput pelena ili specifične odeće. 

 

„Pored redovne medicinske nege, u zavisnosti od potreba korisnika, svi će imati po pet obezbeđenih obroka na sedmodnevom meniju, užine i propratne programske aktivnosti, koje će određivati socijalni radnik, kao što su izleti, filmske i televizijske projekcije i druge adekvatne sadržaje, kako bismo boravak u domu učili što prijatnijim i zdravijim“, napominju vlasnici Doma Ivan Stojanović i Lazar Đurković iz Gornjeg Milanovca.

 

Objekat je opremljen u skladu sa pravilnikom resornog Ministarstva, a korisnicima su obezbeđena i različita medicinska pomagala, alati za lakše kretanje, kao i bolnički kreveti i kolica za osobe sa invaliditetom. O svakom korisniku brine tim dobro uvežbanih i stručnih medicinskih sestara-tehničara i negovateljica, koje svakodnevno prate zdravstveno stanje korisnika, a po potrebi tokom nedelje će biti angažovan i doktor specijalista.

 

„Želimo da omogućimo našim korisnicima i zaposlenima da budu zadovoljni i srećni, da uživaju u lepoti Doma, pronalaze mir, sklapaju prijateljstva i osećaju se ugodno okruženi prirodnim bogatstvom takovskog kraja. Takođe, cilj nam je da doprinesemo razvoju usluga socijalne zaštite u našem kraju i da unapredimo brigu o starima uz pružanje adekvatne brige i nege“, dodali su vlasnici Doma na Savincu, Ivan i Lazar. 

 

 Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar