Pretraga vestiSelo u koje nisu dolazili ni taksisti, ni gosti: Meštani Devića na planini Goliji nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt, veliki praznik za 5.000 duša

post-title
Foto: RINA


Ivanjica – Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama. Iako vredni stočari i poljoprivrednici njihova roba teško je stizala do kupaca i to samo iz jednog razloga – do njihovog sela nije bilo puta. Svu u rupama i potpuno devastaranu tu saobraćjnicu su izbegavali i taksisti i gosti. Sada je mukama konačno došao kraj, jer je urađena deonica u dužini od pet kilometara, a ostalo je da se asfaltira još tri.

„Niko nije hteo da nam dođe, bilo je zaista katastrofa. Kad snegovi padnu bivali smo odsečeni od sveta po nekoliko meseci, nismo mogli na napred ni nazad. Ovo je za sve nas veliki praznik, jer smo konačno dočekali normalan prilaz. Srećan sam što će buduće generacije odrastati u boljim uslovima“, rekao je Milić Perišić iz Devića.

Da mediji mogu biti od koristi kad su problemi građana u pitanju pokazao je i ovaj primer, a novinar Gvozden Nikolić koji se ovom temom bavio sve dok se nije pristupilo realizaciji proglašen je čak i za počasnog meštanina sela Devići.

„Zahvalan sam dragom Bogu i čestitim seljacima Devića koji mi danas uručiše zvanje počasnog meštanina sela. Hvala im, hvala tim žuljevitim rukama, vekovnim planincima koji su mi dali možda i previsoku ocenu za trenutak pažnje i razumevanja koje sam i inače bio dužan da im dam u ovom besputu. Mislim da je Srbija milion puta zaslužnija što ih nije ostavila u planini u besputu. Uskoro će biti prigradsko naselje Ivanjice, iako su duboko u vrletima Golije. Put je svetinja. I još nešto, hvala onima koji su razumeli muku seljaka u mojoj i Vašoj Srbiji. I veliko poštovanje čoveku koji je razumeo moje pitanje u kojem nije bilo politike.Znam da ću sada biti razapet, ali narod kaže `Krivo stani pravo reci`. Hvala predsedniku Srbije u ime svih mojih planinaca”, napisao je Nikolić na svom FB nalogu.

1631190526nikolic-nagradadevici,foto

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar