Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Stonoteniski klub Borac ugostio srpske olimpijce

post-title


Čačanski stonoteniski klub Borac imao je zadovoljstvo da ugosti dvojicu srpskih olimpijaca, Marka Jevtovića i Bojana Miloševića.

Milošević i Jevtović (stoje prvi i drugi sdesna)

Jevtović je i predsednik STK Crvena zvezda.

– Predsednik Borca Đorđe Pejak i ja smo drugari i rivali još iz igračkih dana. Želimo da se Borac vrati na stare staze. Dobio sam informaciju da u klubu trenira oko 30 dečaka koji dobrim radom mogu da napreduju. Đole, i u ovim godinama, može da pomogne ekipi kao igrač, a mene za ovu salu vežu lepe uspomene od kadetskih dana pa dalje – podvlači Jevtović.

Marko je krenuo sa borilačkim veštinama pa je kasnije između kursa za mađioničara i stonog tenisa odabrao da postane stonoteniski mađioničar.

– Voleo sam i volim Tima Bola, Ilija Lupuleskua… Od sportskih događaja pamtim dve olimpijade, a nadam se i trećoj u Parizu, bez korone. Kovid-19 je napravio veliki problem u Tokiju pre svega kada je druženje u pitanju. OI su nešto što svaki sportista želi da doživi, predivan je osećaj biti učesnik na olimpijadi. Želim da ova dečica dožive osećaj učešća na olimpijadi – zaključuje Jevtović.

Drugi olimpijac koji je posetio STK Borac bio je Bojan Milošević, alfa i omega STK Partizan.

– Valdner i Person bili su moji uzori, a ja se nadam da ćemo posetom Čačku motivisati neke nove nade stonog tenisa. Mogu im poželeti da stignu do najvećih takmičenja. Bio sam učesnik OI u Sidneju 2000. godine sa samo 17 godina.Tada sam bio naš najbolji mladi sportista i mislim da je Sidnej obeležio moju karijeru i dao motiv za dalja takmičenja. Srbija ima sijaset dobrih sportista, a biti najbolji mladi sportista u takvoj konkurenciji je velika stvar. I dalje se držim devize da ne treba odustajati – ističe Milošević.

Predsednik STK Borac Đorđe Pejak zahvalio se na poseti srpskim olimpijcima i svojim prijateljima Jevtoviću i Miloševiću.

– Obojici se zahvaljujem na poseti Borcu kao i prestavnicima koji su došli iz Vojvodine. Želimo da klub vratimo u Superligu gde smo nekada i bili učesnici. Ženska ekipa plasirala se u Prvu ligu što je veliki uspeh. Naša deca igrala su sa najboljim stonoteniserima Srbije Markom i Bojanom, dobila su prigodne poklone… Naša škola stonog tenisa ima veći broj polaznika, a nadam se da ćemo iznedriti igrače za seniorski tim, ali i za reprezentaciju Srbije. Zašto da ne. U narednom periodu fokusiraćemo se na mlade snage, ali i ženski tim koji će se takmičiti u Prvoj ligi – konstatuje Đorđe Pejak.

Kablarnet



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar