Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nema mercedesa bez Kraljeva: Vučić na zvaničnom otvaranju kompanije Leoni, u pogonima već zaposleno preko 3.000 radnika (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Kraljevo - Posle svojih fabrika u Prokuplju, Milošištu i Nišu, Kraljevo je četvrti grad u Srbiji u kojem kompanija „Leoni” je otvorila svoje pogone, i u kojoj će biti zaposleno preko 5.000 radnika. S ovim impozantnim fabričkim zdanjem i grad na Ibru ulazi u porodicu svetskog giganta u proizvodnji kablova za automobilsku industriju, koji u 31 zemlji sveta u svom stoprocentnom vlasništvu ima 93 firme sa više od 85.000 zaposlenih. Zvaničnom otvaranju fabrike danas je u Kraljevu prisustvovao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

 

"Time što su strani investitori birali Srbiju, za nas je najbolji dokaz da radimo i idemo u dobrom pravcu. Ovde se proizvode samo delovi za Mercedes vozila, pa možemo reći da nema Mercedesa bez Kraljeva. Leoni je najveći privatni preduzetnik, sada sa preko 30.000 zaposlenih u četiri srpska grada. Ovde u Kraljevu već je zaposleno oko 4.000 ljudi, dogovor je bio da se ukupno zaposli oko 5.000, ali taj broj sada će biti još veći. Razgovarao sam za zaposlenima, puni su energije i srećni. Dolaze ne samo iz Kraljeva, već i iz svih okolnih mesta. Ono što bih insistirao kod naših prijatelja, jeste da im se još malo poveća plata", rekao je Vučić u Kraljevu.

1631438457kraljevo-leoni-otvaranje-vucic-fotorina7

On je takođe dodao da će kompanija Leoni pomoći radnicima iz Niša koji su dobili otkaz u jednoj južnokorejskoj kompaniji. 

 "Pitao sam naše prijatelje iz Leonija da pomognu tim radnicima. Deo tih ljudi, najmanje 400 će da bude zaposleno. Dolazeći u Kraljevo video sam koliko je mnogo toga uništeno, ali i ponosan sam na to što smo mnogo toga uspeli da popravimo, da smanjimo nezaposlenost", dodao je Vučić.

 1631438473kraljevo-leoni-otvaranje-vucic-fotorina5

Prilikom izgradnje fabričkog kruga u potpunosti je ispoštovana dinamika promena urbanističkih planova kao i druge obaveze koje je grad preuzeo na sebe u realizaciji ove kapitalne investicije na 60.000 metara kvadratnih, nemerljivo značajne i za Kraljevo i za region, ali i Srbiju.

1631438439kraljevo-leoni-otvaranje-vucic-fotorina3

 "Ovom investicijom Kraljevo rešava problem nezaposlenosti i dobija šansu da kao grad privredno napreduje, nakon nekoliko decenija ekonomskog zaostajanja i propadanja", naglasio je gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić.

 1631439778kraljevo-vucic-otvaranje-leoni-fotorina2

Prvi konkurs ra radnike u fabrici Leoni u Kraljevu raspisan je polovinom jula 2018. godine, s tim što je najpre popunjena upravljačka struktura i stručni kadar. U međuvremenu broj zaposlenih dostigao je brojku od preko tri hiljade. Celokupna investicija je vredna preko 60 miliona evra. Inače, Leoni je stigao u Kraljevo preporuku i uz ogromno angažovanje predsednika Republike, Aleksandra Vučića.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar