Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Donacije Rotari klubova Čačanima

post-title
Foto: Press služba


Predstavnici Rotari klubova iz Čačka, Sremske Mitrovice i Bora danas su u skupštinskoj sali Grada Čačka donirali dronove za 15 osnovnih škola iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice. Dronove su preuzeli direktori škola, a predstavnike Rotari kluba pozdravili su zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić i pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Miroslav Petković. Inače, ovu akciju je pokrenuo Rotari klub iz Sremske Mitrovice, koji je obezbedio 120.000 dolara za nabavku 670 dronova za škole u Srbiji.

-Pre dve godine, kao pilot projekat ove akcije, Rotari klub Čačak je donirao sedam dronova. Pozitivna iskustva nastavnika informatike doprinela su nastavku ove akcije na teritoriji Moravičkog okruga. Škole će na ovaj način omogućiti praktičnu nastavu učenicima petog i šestog razreda iz informatike - rekao je Nenad Tutunović, predsednik Rotari kluba Čačak.

Nosilac drugog projekta je Rotari klub Bor, koji je donirao 68.000 dolara za opremanje vrtića u Srbiji IT opremom i mobilijarom. U Čačku je opremljen vrtić „Mali kapetan“.

-Veoma smo ponosni na dugogodišnju saradnju lokalne samouprave sa Rotari klubom, njihovu brigu o našem društvu u celosti, a naročito prema našim najmlađim sugrađanima. Zahvaljujući ovoj donaciji mališani u vrtićima, ali i naši osnovci, imaju mogućnost da više nauče o informacionim tehnologijama u eri digitalnog doba u kome živimo – rekao je zamenik gradonačelnika Vladan Milić.

Predstavnici Rotari kluba su naglasili značaj projekta „Stop Kovid 19“.

-Danas je najznačajniji zajednički projekat Grada i našeg kluba, a to je izgranja i opremanje PSR laboratorije Zavoda za javno zdravlje Čačak. Za nabavku laboratorijske opreme je Rotari klub Čačak opredelio i donirao 149.000 dolara – rekao je Tutunović.

Na ovoj donaciji je posebno, u ime lokalne samouprave, zahvalio pomoćnik gradonačelnika Petković:

-Briga o zdravlju i borba svih nas protiv epidemije je od nemerljivog značaja, kako bismo svi bili zaštićeni. Zato je donacija laboratorijske opreme za modernizaciju našeg Zavoda za javno zdravlje poklon od neprocenjive vrednosti. Grad je obezbedio sve potrebne dozvole i finansijska sredstva, kako bi izgradnja počela u najkraćem mogućem roku – rekao je Petković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar