Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čarapić: Možemo da budemo prijatno iznenađenje ABA lige

post-title
Foto: KK Borac/Duško Dragišić Lejča


Prvi izazov u novoj ABA sezoni izabranici trenera Marka Marinovića imaće u subotu (17h, Arena sport 2), kada će u Laktašima odmeriti snagu i košarkaško umeće sa ekipom Igokee.

Nema mesta sumnji, biće to veoma zahtevan meč za Čačane. Ali kako su crveno-beli ovog leta sastavili dobar tim, ne treba olako prepustiti ulogu apsolutnog favorita domaćinu, bez obzira što je reč o veoma ozbiljnoj ekipi, koja se godinama nalazi u samom vrhu ABA lige.

Kada se podvuče crta, Borac mora da bude zadovoljan učinjenim tokom leta. Sa izrečenim je saglasan i kapiten tima Uroš Čarapić.

,,Moramo biti zadovoljni onim što su uradili ovog leta. Trenirali smo jako, temeljno smo se spremili za ovu sezonu. Istina, u poslednje vreme zbog bolesti intezitet je malo opao, jer u jednom momentu zbog raznih stvari nismo imali dovoljno igrača ni za treninge. Ali nedavno je sastav kompletiran dolaskom Đokovića i Lešića, tako da spremno dočekujemo početak lige”, rekao je Čarapić.

U pripremnom periodu ekipa je ostvarila šest pobeda, a pretrpela je svega jedan poraz.

,,Valja priznati da nam je falilo više jačih utakmica u pripremnom periodu. Od ABA timova igrali smo samo protiv FMP-a i Studentskog centra. Ostali timovi sa kojima smo se sastali igraju u slabijim takmičenjima. Ali zbog korone nismo odigrali nekoliko kvalitetnih utakmica. Međutim, šta je tu je, na neke stvari nismo mogli da utičemo”, kazao je kapiten Borca.

Sve u svemu, tabor Borca je kompletan i spreman za početak takmičenja.

,,Svako ko barem malo prati regionalnu košarku može da primeti da je klub ovog leta sastavio snažan tim. U Borac je stiglo dosta zvučnih imena, što nas sve raduje. Na svakoj poziciji imamo nekoliko kvalitetnih i dokazanih igrača”, zastao je Čarapić, a onda nastavio svoje izlaganje.

,,Iskreno se nadam da ove sezone možemo da budemo prijatno iznenađenje u ABA ligi. To je želja svih nas. Uostalom, za to radimo i treniramo. Imamo iskustvo iz prošle godine. A to se odnosni na sve nas, od igrača do stručnog štaba”, dodao je igrač iz grada na Moravi.

Prvi protivnik biće Igokea, koju je Borac dobro upoznao minule sezone. Rival je silan, sloviće za favorita u 1. kolu. Međutim…

,,Smatram da nas je prošle sezone Igokea malo potcenila, barem u prvom meču. Verujem da će ove godine mnogo ozbiljnije da nas shvati. Kao svake takmičarske godine, Igokea ima dobar roster sastavljen od kvalitetnih igrača, a predvodi ih iskusan trener, koji godinama vodi tim u ABA ligi. Gostovanje Igokei je uvek bilo nezgodno za sve ekipe, pa tako i za nas. Ali mi ćemo pružiti svoj maksimum, pa ako nam se ukaže neka šansa, mi ćemo je svakako iskoristiti”, poručuje Čarapić.

Nakon susreta u Laktašima Borac očekuje meč kod kuće, a u dvoranu kraj Morave će doći Cedevita Olimpija.

,,Ceo klub se raduje prvom meču na domaćem parketu. Nadam se da će biti moguće da veliki broj ljudi dođe i podrži nas, kako protiv Cedevita Olimpije, tako i u svim narednim susretima. Prošle godine smo bili lišeni pomoći navijača, tako da jedva čekamo da osetimo čačansku atmosferu u dvorani kraj Morave. To će nam biti velika snaga protiv svih protivnika”, zaključio je Uroš Čarapić.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar