Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Još jedan uspešan vikend za moto cross klubove iz Čačka

post-title
Foto: D. Todosijević


Juče je u Kraljevu održana VI trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu. Obzirom da je u pitanju bila pretposlednja trka u šampionatu, viđene su velike borbe u svim klasama za titulu. Ponovo su naši vozači imali velikog uspeha. 

U najmladjoj klasi najuspešnija je bila Ana Kolnookov iz MK "Extreme" iz Beograda, ispred Vuka Ćajića iz MK "Tanasko Rajić" iz Čačka, dok je treće mesto zauzeo Andrej Popović iz MK "Ere" iz Arilja.

U klasi MX85 pobedu je odneo Aleksa Milosavljević iz ekipe Termorad AMSK "Čačak" ispred Davida Viga iz kluba "MX024" iz Bačke Topole, dok je treći bio gost iz Severne Makedonije Ognen Todorov. Aleksa je pobedom napravio veliki iskorak ka šampionskoj tituli i osvajanju zlatne kacige koju dodeljuje Moto savez Srbije za osvojene tri titule šampiona.

U klasi MX2 takođe je viđena odlična borba, najbolji je bio Nenad Petrović iz MK "Tanasko Rajić", drugo mesto je osvojio Mark Česko iz ekipe "MX024", a treće Vukašin Jablanović iz ekipe "GTC racing" iz Kraljeva. Osvojenim drugim mestom Mark Česko ima izgledne šanse da se okiti titulom šampiona.

U klasi MX125 ukupni pobednik je bio Milan Vukajlović iz ekipe Termorad AMSK "Čačak", drugi je bio Vuk Drmanca iz MK "Tanasko Rajić", dok je treće mesto osvojio Strahinja Kalamković iz MK "Ere", koji je na putu da ponovi prošlogodišnji uspeh kada je bio šampion.

U najjačoj klasi MX1, kao prvi je završio Janko Railić iz Mk "Ere" iz Arilja, ispred Miloša Đorđevića iz ekipe Termorad AMSK "Čačak" i gosta iz BIH, Čerkez Daria. Šampiona u ovoj klasi odlučiće poslednja trka, obzirom da prošlogodišnji osvajač prvenstva Miloš Đorđević ima dva boda prednosti u odnosu na Janka Railića.

U klasi MX3 pobedu je izvojevao Vlade Rajević iz ekipe Termorad AMSK "Čačak", drugi je bio Viktor Lang iz "MX024" a treći Stipan Kujundžić, takođe iz kluba "MX024". Ovim trijumfom Vlade Rajević je takođe stekao prednost i šansu da pored šampionske titule osvoji zlatnu kacigu MSS.

U najstarijoj klasi prvo mesto je osvojio Viktor Provodovski iz "BAP racing tima" iz Bačke Palanke, drugi je bio Gabor Sagmajster iz "Sagmajster tima", a treće mesto je osvojio Branko Radanov iz Mk "TAnasko Rajić".

U ekipnoj konkurenciji klubova 1, šampionski trofej je odnela ekipa Termorad AMSK "Čačak" ispred "MX024" i MK "Ere", dok je u konkurenciji klubova 2, prvo mesto zauzela ekipa "MX024", drugo GTC racinga" i treće "BAP racinga".

Narednog vikenda u Bačkoj Palanci se vozi poslednja trka šampionata, gde očekujemo da naši takmičari ostvare nove uspehe i uspešno završe više nego uzbudljivu sezonu.

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar