Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Karate klub „Nemanja“ je proslavio svoje punoletstvo

post-title
Foto: KK Nemanja


Karate klub „Nemanja“ je proslavio svoje punoletstvo.

Tim povodom su se karatisti okupili na obali kraj Morave i zajedno oduvali 18 svećica na torti. 

KK „Nemanja“ je čačanski klub, koji je osnovan 11.09.2003.godine, od strane Zorane Kojić, velike šampionke stare Jugoslavije. Zorana je 2001.godine iznenada izgubila svog sina jedinca, a nakon samo dve godine, otvorila je klub i okupila decu, kako bi svoju ljubav preusmerila i poklonila drugoj deci koja su rasla oko nje.

 

Kako uvek i naglašavaju, karatisti ovog kluba, nose posebno ime, drugačiji su i jedinstveni. Ali, svakako  ono što ih izdvaja jeste, ljubav, porodična atmosfera, druženje...Na taj način oni odrastaju, sazrevaju ali čine i jedno od najplemenitijih dela-čuvaju uspomenu na Nemanju i Zoranu.

 

Svako ko je upoznao Nemanju i naravno, Zoranu ima samo reči hvale. Tako je ostalo i dalje.

 

Klub broji oko 60ak članova, kako redovnih takmičara, tako i rekreativaca. Vežbaju na više lokacija u gradu. Svake godine se trude da nastave tradiciju i održavanja Memorijalnog turnira, koji je od 2018.poneo naziv „Nemanja i Zorana“.

 

Karatisti se zaista lavovski bore, isključivo sa svojim sredstvima, a sa svakog takmičenja donesu mnoštvo medalja, verujući da će možda nekada neko opet imati sluha za njih i njihove uspehe, jer su pravi predstavnici svoga grada. A i da ne bude tako, kako sami kažu, i dalje će biti složni Nemanjići koji će svojim nastupima pokazivati šta je najvažnije-sport, prijateljstvo, ljubav  i sam klub.

 

„18 godina je zaista ozbiljna brojka. Sa ponosom mogu reći da sam tu od samog početka, a da sam trenera Zoranu upoznala i pre toga. Zaista je bila heroj, koji je uspeo da to sa ponosom iznese i nosi. Sa Nemanjinim drugarima je pokrenula drugačije treninge, razbila je monotonost i svakodnevnicu.

 

Žao mi je što je otišla, ali verujem i znam da je uz nas, da nas čuva. Mnogo toga se menjalo i dok je ona bila tu, ali kada je otišla, tek su se mnoge stvari izbistrile i razjasnile, što je dobro. Ponosno mogu da kažem, da smo uspeli da održimo klub, da smo brojni, da održavamo Memorijal u njihovu čast i da sa ponosom ističemo u čije ime to činimo. Zahvalna sam svima koji su tu, u klubu, ali se zahvaljujem i onima koji nisu. Nije lako biti Nemanjić i to zaista ne može svako. Hvala svima na podršci, prijateljima van kluba, a posebno roditeljima i članovima, koji su uvek tu da proprate svaku aktivnost. Zahvalna sam što su  u klubu i što smo zajedno ušli u punoletstvo na najlepši mogući način. Hvala što mi tako ukazuju poverenje i što su dokaz da klub vodim na pravi način“, kaže Marija, trener kluba „Nemanja“.

 

„Obeležili smo skromno, na način na koji mi volimo da slavimo, u prirodi, uz druženje, razonodu, deca su se odmorila i opustila, a verujem i roditelji. Zbog cele situacije, mnogi su bili sprečeni da dođu, ali smo mi ostali se potrudili da lepo proslavimo. Što je najvažnije. Neka i tradicija nam je postala to druženje uz Moravu, pa ga praktikujemo u toku godine i bez nekog posebnog povoda.“ 

 

Nemanjići vredno vežbaju, a najvažnija aktivnost im je svakako Memorijalni turnir koji će održati u oktobru, ako svi uslovi dozvole.

 

KK „Nemanja“ se zahvaljuje svim simpatizerima kluba, ljudima van njega, novinarima i portalima na neizmernoj podršci. 

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar