Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović: Poraz zaboravljen, okrećemo se narednoj utakmici

post-title
Foto: KK Borac/Sava Gučunski


Tabor Borca je na otvaranju ovosezonskog izdanja AdmiralBet ABA lige doživeo prvi poraz. Bolji od izabranika Marka Marinovića bili su igrači Igokee, koji su u triler završnici košem Robinsona slavili rezultatom 91:89 (21:15; 26:27; 19:31; 25:16).

 

Iako se iz Republike Srpske vratio bez dva boda, Borac ipak ima razloga da bude delimično zadovoljan. Pokazao je da ima snagu i kvalitet da igra na ravnopravan način sa favorizovanim ekipama u takmičenju. Tako je stavio svima do znanja da će biti ozbiljan konkurent u sezoni koja je započela minulog vikenda.

 

Takođe, vredno pomena je i to da su nekolicina čačanskih košarkaša odigrali dobar meč i da su imali zapažen broj poena na svom kontu. A najbolji među njima bio je Nemanja Todorović, koji je utakmicu okončao sa 17 poena. On smatra da je ishitrenost koštala Borac povoljnog rezultata.

 

,,Nismo otvorili utakmicu na pravi način, pa smo celo prvo poluvreme pokušavali da uhvatimo ritam. Tek smo u trećoj četvrtini zaigrali bolje, kad smo čak  napravili razliku od 10 poena. Međutim, nismo uspeli da tu prednost i zadržimo, ishitreno smo rešavali napade, što je ekipa Igokee iskoristila, pa je na kraju i pobedila”, rekao je Todorović.

 

Bez obzira na poraz…

 

,,Mislim da su svi momci pružili maksimum, jer su hteli da pobedom započnemo ovu sezonu. Ali to izgleda nije bilo dovoljno. Treba što pre zaboraviti ovaj poraz i okrenuti se sledecem rivalu, ekipi Cedevite Olimpije”, dodao je krilni centar Borca.

 

U 2. kolu Borac će morati ponovo da se poprilično pomuči. Naime, u dvoranu kraj Morave stiže Cedevita Olimpija, ekipa koja će i ove sezone sloviti za jednog od najozbiljnijih kandidata za vrh regionalnog takmičenja.

 

,,Očekuje nas još jedna teška utakmica, protiv ekipe koja će sigurno biti u gorenjem delu tabele. Razume se, mi ćemo dati sve od sebe da se spremimo maksimalno ove sedmice, jer imamo silnu želju da dođemo do prve pobede. Naravno, to ćemo probati da uradimo uz pomoć naše publike. Čačani su se sigurno uželeli košarke, a verujem da će kao i uvek biti naš šesti igrač”, zaključio je Nemanja Todorović.

KK Borac/Nikola Minović 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar