Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uspešna obuka prekvalifikacije iz oblasti IT na FTN-u Čačak

post-title
Foto: FTN Čačak


Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, 25. septembra 2021. godine uručeni su sertifikati za 39 polaznika koji su uspešno završili onlajn obuku prekvalifikacije iz oblasti informacionih tehnologija. Polaznici prekvalifikacija su zaposleni iz različitih gradova Srbije, a po tri najuspešnija polaznika sa oba kursa su nagrađena. U  toku rada dve, prema oceni predavača, izuzetno uspešne grupe koje su se bavile oblastima: Java i JavaScript   najuspešniji kandidati su: Nevena Brajić, Marija Ćirić, Vladimir Trifković, Rade Mrkić, Valentina Đorđević i Saša Đekić. Priznanja najuspešnijima je satisfakcija za uloženi trud kao i podršku u potencijalnom pokretanju sopstvenog posla u oblasti informacionih tehnologija.

Prilikom uručivanja sertifikata rukovodilac projekta na FTN, dekan prof. dr Danijela Milošević, istakla je značaj obuke u smislu celoživotnog učenja i potrebe za kontinuiranim usavršavanjem u oblasti informacionih tehnologija: „Program obuke sproveden je sa ciljem prekvalifikacije u oblasti informacionih tehnologija i mogućnosti sticanja novih znanja i veština za bogato tržište rada u ovoj oblasti.  FTN u Čačku će u naredna četiri meseci pratiti individualni napredak polaznika uz mentorstvo i pružanje pomoći u konkurisanju za nove poslove“, istakla je prof. dr Milošević.

Projekat  je organizovao i sproveo Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP), a jedan od realizatora je Fakultet tehničkih nauka u partnerstvu sa čačanskim Naučno tehnološkim parkom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar