Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Đorđe Ćurčić: Temeljno se spremamo za meč sa Cedevita Olimpijom

post-title
Foto: KK Borac/Sava Gučunski


Gotovo nedelju dana je prohujalo od prve utakmice koju je KK Borac odigrao ove sezone u AdmiralBet ABA ligi. Da podsetimo, Čačani su u Laktašima, u veoma neizvesnoj i napetoj završnici, savladani od strane Igokee. Rezultat u Republici Srpskoj je glasio 91:89.

 

Međutim, tim Marka Marinovića nije sebi mogao da dopusti da se previše zaokupi tim porazom. Razlog je što u narednom, 2. kolu, u grad na Moravi stiže Cedevita Olimpija iz Ljubljane, silan protivnik, koji je svoju snagu pokazao u 1. rundi, kada je deklasiorao Krku rezultatom 88:56.

 

Nema sumnje, u nedelju veče igrači Borca će morati dobrano da se oznoje kako bi uspeli da odbrane domaći teren od moćnog protivnika.

 

Đorđe V. Ćurčić, mladi košarkaš iz grada na Moravi, imao je priliku da protiv Igokee upiše nekoliko minuta na parketu, što će mu puno koristiti, naročito po pitanju samopouzdanja.

 

,,Znači mi dosta igranje u AdmiralBet ABA ligi. Ali ne samo igranje, već i treniranje sa iskusnim prvotimcima. Siguran sam da ću ove sezone uspeti dosta da napredujem, a veliki uticaj će, sasvim sigurno, imati upravo rad u prvom timu“, započeo je svoje izlaganje Ćurčić.

 

On ističe da Borac želi da ostvari prvu pobedu u regionalnom takmičenju, bez obzira što će naspram sebe imati snažnu Cedevita Olimpiju.

 

,,Što se tiče naših očekivanja, ona su ista pred svaki meč, bez obzira ko nam je protivnik. Želimo da svaku utakmicu završimo u svoju korist! Naravno, ne zavisi sve od nas, već se pita i rival. Mogu slobodno da kažem da nam u nedelju neće biti ni malo lako“, rekao je Ćurčić.

 

Što se tiče narednog protivnika…

 

,,Cedevita Olimpija je odlična ekipa, to je svima dobro poznato. U svom rosteru ima kvalitetne i iskusne košarkaše, koji godinama igraju u renomiranim timovima. Svima nam je i više nego jasno da će utakmica protiv tima iz Ljubljane biti veoma jaka. Ali spremamo se temeljno, tako da nećemo biti bez šanse“, dodao je igrač Borca.

 

Sve u Čačku, a naročito igrače i stručni štab, može da raduje činjenica da će Borac imati značajnu podršku sa tribina u nedelju veče.

 

,,Naravno, publika će nam mnogo značiti u meču sa Cedevita Olimpijom, ali i u svakom narednom. Prošle sezone naši sugrađani nisu mogli da nas bodre, i to je bio veliki minus. Ali verujem da će nam Čačani ove takmičarske godine pomoći, kako bismo udruženih snaga ostvarili sve ciljeve kluba“, istakao je Đorđe V. Ćurčić.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar