Pretraga vestiRegionalni put od Takova do Pranjana u potpunosti rekonstruisan

post-title
Foto: Press služba


Regionalni put od Takova do Pranjana u potpunosti je rekonstruisan. Planirani radovi su završeni u predviđenom roku. Dužinom saobraćajnice od 25,5km postavljen je asfalt, a ukupna vrednost investicije je oko 30 miliona evra.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je Leušiće, gde su se stanovnici pranjanskog kraja okupili kako bi izrazili zahvalnost što, posle više decenija, u svoje domove stižu uređenim putem.

-Kada sam prolazio od Takova do Leušića, gde su se okupili meštani u znak zahvalnosti predsedniku Aleksandru Vučiću koji je ispunio obećanje i izgradio 25,5 km puta, od auto-puta „Miloš Veliki“ do Galovića polja, imao sam utisak da prolazim kroz najrazvijenije evropske zemlje. Posle Drugog svetskog rata, ovaj kraj na mapi Srbije niko nije primećivao. Aleksandar Vučić je prvi predsednik koji je obratio pažnju na ravnomerno razvijanje zemlje, pa tako i na ovo područje koje je godinama bilo skrajnuto i devastirano.Uz puteve i ulaganja države, pranjanski kraj rapidno ide napred i ovde će se iz godine u godinu sve bolje živeti. Meštanima će izgradnja puta omogućiti i lakše saobraćanje hladnjača i otkupljivanje poljoprivrednih  proizvoda, koji će brže dospevati na trpeze širom Srbije i sveta. Značajna je svakako i za razvoj turizma kome posvećujemo posebnu pažnju. Nadam se da će godine pred nama doneti samo prosperitet, kako Gornjem Milanovcu, tako i našim „gornjim“ selima-rekao je Kovačević.

Obrad Milosavljević, predsednik Mesne zajednice Leušići istakao je da je uspešna saradnja sa lokalnom samoupravom, uz podršku države, rezultirala novim izgledom čitavog kraja. Obnovljena putna infrastruktura obezbedila je prilaz gotovo svakom domaćinstvu.

-Imali smo regionalni put koji je bio u jako lošem stanju. Posetom predsednika Vučića Pranjanima i aerodromu na Galovića polju, odobrena je rekonstrukcija kompletnog puta od Takova do Pranjana. Prezadovoljni smo radovima i odnosom radnika firme „Štrabag“ iz Čačka prema poslu. Pored toga, u saradnji sa Javnim preduzećem za izgradnju iz Gornjeg Milanovca, od starog freziranog asfalta smo uradili rekonstrunkciju  nekategorisanih puteva. Tim povodom smo, kao pravi srprski domaćini, organizovali okupljanje kako bismo se svima zahvalili-kaže Milosavljević.

Okupljeni meštani  kažu da su iznenađeni brzinom kojom su završeni radovi od nemerljivog značaja, kako za starije, koji penzionerske dane provode u svom rodnom kraju, tako i za mlade koji su odlučili da ostanu na selu.

-Put je od izuzetnog značaja za meštane, najpre zbog trgovine i kupovine naših proizvoda. Do sada smo imali problem sa teretnim saobraćajem. Dolazak velikih kamiona koji otkupljuju krompir, proizvod po kome je naše selo prepoznatljivo, bio je nemoguć. Sada nam se otvaraju mnoge mogućnosti, kako za prodaju, tako i za turizam-rekao je Aleksandar Paunović, predsednik MZ Teočin.

Izgradnjom nove saobraćajnice upotpunjena je slika srpskog sela u razvoju. Podsećamo, nedavno je u Pranjanima završena rekonstrukcija centralne ulice, zatim uređenje puta od varošice do Galovića polja na kome je izgrađen Gorski aerodrom sa memorijalnim kompleksom, posvećen herojima pranjanskog kraja.

 
Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar