Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U UG Nadežda Petrović otvorena izložba "Zlatnom rukom i srebrnim srpom"

post-title
Foto: Mediaportal


Otvorena izložba "Zlatnom rukom i srebrnim srpom". Prisustvovali i predstavnici Ministarstva kulture.

 

Izložba etnografskih predmeta Pariskog ateljea Nadežde Petrović "Zlatnom rukom i srebrnim srpom" otvorena je u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku povodom obeležavanja 60 godina od osnivanja ove kulturne ustanove. 

 

Autor postavke je istoričar i muzejski savetnik Narodnog muzeja u Čačku Radivoje Bojović, a ko-autorke su etnolog antroplog i viši kustos Etnografskog muzeja u Beogradu Jelena Savić i muzejski savetnik Umetničke galerije "Nadežda Petrović" Mirjana Racković. 

 

Izložbu su otvorili šef Kabineta potpredsednika Vlade i ministarke kulture i informisanja Branislav Maričić i direktorka Etnografskog mizeja u Beogradu Tijana Čolak- Antić Popović. 

 

Ispred Grada Čačka obratio se Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika najavivši značajne kulturne projekte u Čačku obzirom da je naš grad izabran za prvu prestonicu kulture Srbije u 2023. godini. Uskoro nas očekuje rekonstrukcija platoa ispred Gimnazije koji će poneti ime "Trg Nadežde Petrovoć", kao i restautlracija Nadeždinog spomenika. Branko Ćalović, direktor Galerije najavio je program umetničke galerije u narednom periodu povodom obeležavanja godišnjice Ustanove.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar