Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Otvaranje izložbe Zagrljaj/ Embrace Lene Milovanović

post-title
Foto: Mediaportal


U četvrtak 14. oktobra  u izložbenom prostoru Galerije Risim sa početkom od 19 časova biće otvorena izložba Lene Milovanović pod nazivom Zagrljaj/ Embrace.
Lena Milovanović rođena je u Čačku 1996. godine. Diplomirala je 2020. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Milete Prodanovića. Trenutno pohađa doktorske umetničke studije na istom fakultetu. Učestvovala je u mnogobrojnim projektima u saradnji sa Kulturnim centrom ,,Lift” i Kancelarijom za mlade Čačak i u oslikavanju više murala na teritoriji grada Čačka. Imala je dve samostalne i više grupnih izložbi. Dobila je nagradu Fakulteta likovnih umetnosti za najbolji crtež − studiju velikog formata 2016. godine. Dobitnica je stipendije Dositeja , Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Zagrljaj / Embrace
Dela Lene Milovanović pružaju uvid u lične, intimne prostore uspomena i osećanja, ukazivajući na aspekte duhovnog, često zapostavljene u savremenom društvu. Kontakte sa bliskim osobama zabeležene na fotografijama, umetnica reinterpretira u seriji radova Zagrljaj i stvarajući tako kompozicije koje treba da evociraju na momente sentimentalne vrednosti, vremenski udaljene od sadašnjosti ali naovaj način iznova proživljene. Koristeći se često popularnim metodama računarskog binarnog zapisa, ovi emocionalni prizori pronalaze način da komuniciraju sa masovnim društvom, ukazivajući na potrebu da se okrenemo unutrašnjem i osećajnom koji sve više izmiču pod brzinom današnjeg života.
Milena Antonijević


*Kustos izložbe je Daniel Mikić, viši kustos Umetničke galerije ,,Nadežda Petrović“ u Čačku.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar