Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović: Ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica u sezoni; Jovanović: Borac radi odličan posao

post-title
Foto: KK Borac/Lejča photography


Košarkaši Borca opravdali su očekivanja oko hiljadu navijača u dvorani kraj Morave. Nakon 40 minuta velike borbe pobedili su mladu i talentovanu ekipu Mega Basketa, a rezultat je glasio 80:68 (13:18; 29:14; 18:24; 20:12).

Predvođeni izuzetno raspoloženim Hanterom Hejlom, koji je ubacio 26 poena, Čačani su dokazali da nisu slučajno član jadranske elite. Naročito su bili furiozni u drugom kvartalu, kada su, kako se na kraju ispostavilo, i prelomili susret u svoju korist.

Nema sumnje, pobeda protiv Mega Basketa, kao i ona u susretu sa Mornarom, dobrano će uticati na igrače iz grada na Moravi, kako po pitanju samopouzdanja, tako i na planu daljih želja i ambicija.

Marko Marinović, trener Borca, nije krio radost zbog važne pobede u susretu sa Mega Basketom.

,,Zadovoljan sam rezultatom, kao i igrom i učinkom skoro svih igrača. Ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica za nas u sezoni. Pokazali smo karakter, jer smo nakon minusa uspeli da se vratimo. Odigrali smo veoma hrabro, naročito u završnici druge četvrtine, kada smo i prelomili utakmicu. Svaki igrač je dao doprinos i to je ono što me raduje”, zastao je Marinović, a onda produžio svoje izlaganje.

,,Važna pobeda sa velikom razlikom. Već sam naglasio da se mi takmičimo sa Megom i FMP-om zbog propozicija takmičenja. Sigurno se nećemo zaustaviti na ovome. Momci dobro rade, a polako počinju da veruju u sebe, a to i rezultat pokazuje“, izjavio je Marinović.

Naravno, i publika je bila na visini zadatka.

,,Uz pomoć prekrasne publike uspeli smo da pobedimo. Navijači su nam dali vetar u leđa kada je trebalo. Nadam se da će ova pobeda biti podstrek da dolaze u još većem broju. Naravno, koliko je to dozvoljeno u ovom momentu zbog epidemije”, dodao je Malina.

Neće proći dugo, a igrači Borca će ponovo morati da istrče na parket.

,,Odmah zaboravljamo utakmicu sa Megom, jer nemamo puno vremena za slavlje. Već u petak nas očekuje još jedna mnogo teška utakmica u Zadru, tako da se okrećemo tom izazovu”, kazao je trener Borca.

Vladimir Jovanović, strateg Mega Basketa, istakao je dobru atmosferu koja je vladala u dvorani kraj Morave.

,,Čestitam Borcu na zasluženoj pobedi. Kao što sam rekao pre početka meča, mislim da je ove godine sastavio bolji tim i da je pokazao da ima ambiciju da napravi dobar rezultat. Čačanin sam, tako da mi je drago da se košarka vratila i da je sve bolja i bolja iz godine u godinu. Ljudi u klubu, zajedno sa esnafom i igračima, kao i predivnom publikom, rade odličan posao. Atmosfera u hali je bila i više nego odlična. Takođe, poželeo bih Borcu dosta sreće i puno zdravlja u nastavku sezone”, rekao je Jovanović.

U sledećem, 5. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca idu put Zadra, gde će se sastati sa istoimenom ekipom. Taj meč je zakazan za petak 22. oktobar, a početak susreta je u 20 časova.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar