Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uspešni nastupi čačanskih kajakaša tokom vikenda na reci Uni

post-title
Foto: KK Čačak


Kajak klub Čačak nastupio je za vikend na takmičenju Una 2021, koje se održalo u Novom Gradu u BIH. Trka je bila u organizaciji kajakškog kluba Ada iz Novog Grada,a učešće su uzeli takmičari iz Kajakaških klubova: Vrbas - Banja Luka, Una - Bihać, Drina - Bajina Bašta (Srbija) , Čačak (Srbija) Kormoran - Bosanska Krupa i iz domače Ade. Za medalje se borilo ukupno 43 takmičara u svim kategorijama, pioniri,kadeti,juniori, seniori i veterani. 

Vozio se SPUST KLASIK gde su seniori,juniori i kadeti nastupili na stazi u dužini od 4 kilometra ,dok su pioniri veslali u dužini od jednog kilometra. 

Takmičenje je sudio kao startni sudija međunarodni sudija iz Čačka Novaković Zoran.

Poslije takmičarskog dela u Domu kulture "URIJE" organizovano je proglašenje pobednika i dodela medalja i zajednički ručak.

Učesnike je pozdravio i dodelio medalje osvajačima narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS Senad Bratić.

Ovo je tradicionalna Regionalna trka na kojoj čačani redovno nastupaju i gde je akcenat na mlađim kategorijama koji ovde stiču potrebna iskustva.

Ovu priliku iskoristio je i član kajak kluba Čačak Grujić Luka koji je uspeo da u cilj uđe pre takmičara iz Banja Luke i zauzme drugo mesto i osvoji svoju prvu srebrnu medalju.

Ostali članovi čačanske ,,ekspedicije,, su opravdali svoje dobre rezultate tokom cele takmičarske sezone,pa su i ovde dominirali u svojim disciplinama.

U C1 disciplini pionira Milunović Aleksa je osvojio prvo mesto ,kao i Hubak Marjan i Novaković Miloš u disciplini C2 za pionire.

Kleut Ilija u K1 disciplini pionira bio je drugi ,kao i Kleut Neven u K1 disciplini juniora.

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar