Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Privredni sud u Čačku odbio predlog da otvori stečajni postupak nad FRA

post-title
Foto: Mediaportal


Privredni sud u Čačku je na današnjem ročištu odbio predlog da se otvori stečaj nad Fabrikom reznog alata, jer se tome usprotivilo Ministarstvo odbrane. Sud je naložio da se zadrže sve mere obezbeđenja u fabrici, sve

do pravosnažnosti rešenja kojim se odbija predlog za otvaranje stečaja.

 

Kako je objasnio  Dušan Đelić, predsednik Nezavisnog sinikata FRA, predlog da se otvori stečaj je odbijen, jer ne postoji izričita saglasnost za njegovo uvođenje. Ministar odbrane Nebojša Stefanović je u dopisu ukazao na to da bi se otvaranjem stečajnog postupka prekinula proizvodnja naoružanja i vojne opreme, što bi direktno ugrozilo snabdevanje privrednih društava odbrambene industrije Srbije. Stefanović je u svom dopisu, takođe, naveo da je nabavka alata sa strane izuzetno otežana i višestruko skuplja, a da se na njihovu isporuku čeka mnogo duže.

 

 

Sat vremena pre početka rasprave o pokretanju stečajnog postupka bivši radnici Fabrike reznog alata su organizovali protest ispred Javnog tužilaštva i Privrednog suda u Čačku, izražavajući nezadovoljstvo što

što nadležne institucije nisu reagovale povodom podnetih krivičnih prijava protiv rukovodstva Fabrike.

Nezadovoljni bivši radnici koji su danas protestvovali ispred Privrednog suda zahtevali  uplatu zaostalih poreza i doprinosa za koje je država obezbedila novac, ali, uprkos tome, oni nisu izmireni, jer rukovodstvo Farbike nije dostavilo Filijali PIO potrebene obrasce, zbog čega je isplata i obustavljena.

Iisplaćen je socijalni program za svih 452 radnika FRA, ali da su zaostali doprinosi uplaćeni samo jednom broju radnika.

Fabrika reznog alata osnovana je 1953. godine i bavila se proizvodnjom reznih alata koje je izvozila u ceo svet.

Infopress

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar