Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veliko interesovanje studenata za studentske prakse i zaposlenja

post-title
Foto: FTN Čačak


Na Fakultetu tehničkih nauka održan je tradiconalni „Sajam zapošljavanja i studentskih praksi“ koji Studentski parlament organizuje već nekoliko godina. „Sajam zapošljavanja i praksi“ predstavlja najbolji način da se studenti bolje upoznaju sa različitim renomiranim kompanijama, njihovim programima rada, uslovima za sticanje prakse i zasnivanje radnog odnosa, odnosno, konkretnim potrebama poslodavaca, kada je reč o kadrovima i mogućnostima zapošljavanja. 

Prema rečima predsednika Studentskog parlamenta, Uroša Glišić budućim inženjerima predstavilo se 16 kompanija iz Čačka i drugih gradova 

koje se bave IT tehnologijama, elektroenergetikom i menadžmentom. 

„Naš cilj je da motivišemo studente da već od prve ili druge godine studija razmišljaju o zaposlenju. Sajam je posetilo od 500 do 700 kolega koji pohađaju ovu visokoškolsku ustanovu, a da nije ovakva epidemiološka situacija verujem da bi ih bilo još više“ rekao je Glišić.

 

Predstavnica čačanske kompanije „Unipromet“ iz ljudskih resursa, Danijela Živković kaže da je ponuda ove firme velika.

„Studenti mogu da apliciraju za pozicije mašinskog, saobraćajnog i elektro-inženjera. Smatram da je to za njih veoma atraktivno. Takođe, prezentujemo i našu IT službu gde oni mogu da obavljaju stručnu praksu i otvoreni smo za svaku saradnju sa mladim stručnjacima“, rekla je Živković.

 

Za mogućnosti zapošljavanja u kompanijama koje su učestvovale na Sajmu podjednako interesovanje su pokazali studenti sa svih studijskih programa i sa različitih godina studiranja. Oni, koji studije privode kraju, više su se raspitivali za mogućnost zaposlenja, a oni mlađi – za sticanje prakse u radnom okruženju, što bi im, svakako, trasiralo put ka bržem pronalaženju posla nakon sticanja diploma.

Ovo je idealna prilika za studente i kompanije da uspostave međusobni odnos i popričaju o stručnoj praksi i zaposlenju budućih inženjera posle završenih studija.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar