Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U toku radovi na uređenju pešačke staze u naselju Ivice u Gornjem Milanovcu

post-title
Foto: Press služba


 U toku su radovi na uređenju pešačke staze u naselju Ivice, kojom će ovaj deo grada direktrno biti povezan sa glavnom ulicom. Dužina šetališta je oko 470 metara, a predviđena širina metar i šezdeset centimetara. 

 Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac obišao je danas radove i između ostalog rekao da će ove godine biti završena pešačka staza, a na proleće će biti zasađen drvored platana i postavljen mobilijar koji podrazumeva klupe i kante za smeće. 

-Pred kraj građevinske sezone ostali smo dužni ovom delu grada da uradimo pešačku stazu. Ovo naselje se dosta proširilo u poslednjih nekoliko godina i do sada je bio problem što nismo imali pešačku stazu u ovom delu ali i to što nije bilo dobro povezano sa glavnom ulicom. Pre dve godine uredili smo kompletno Ivički potok, čije održavanje je na Javnom preduzeću za izgradnju opštine. U prvom delu godine obavljeno je prolećno čišćenje, a sada sledi jesenje, tako da će ovde biti lepa deonica za šetnju – istakao je Kovačević.

Ugovorena vrednost radova je 5.541.282,00 sa PDV-om a izvođač radova preduzeće AR gradnja. 

-Predmerom i predračunom deo staze nalazi se u delu od OŠ „Momčilo Nastasijević“ do ulice NJegoševe u dužini od 190m, dok se deo staze u dužini od 280m nastavlja posle ulice NJegoševe. U delu kod OŠ planirana je postavka LEG-i ograde u dužini od 190m. Predviđena širina staze je 1.60 metara a asfaltira se asfaltom debljine 5cm, sa ugradnjom ivičnjaka – rekao je Darko Lekić, stručni nadzor.

Inače, pešačke staze na Ivicama i uz ulicu Dragiše Nikolića poslednja su dva projekta za koja su u ovoj godini raspisane javne nabavke. NJihovim završetkom biće ozvaničen i kraj kraj građevisnke sezone na području Gornjeg Milanovca.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar