Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Atomska Banja Gornja Trepča ove godine beleži dobru posećenost

post-title
Foto: MNA/Miloš Lukić


Osim domaćih  u Atomskoj Banji sve su brojniji  gosti  iz Ruske Federacije, UAE, kao i iz bivših jugoslovenskih republika BIH, Makedonije Crne Gore. Taj broj je za oko 30 odsto veći u odnosu na prethodnu godinu.

 

“ Suprug I ja smo boravili ovde pre petnaestak godina.Sasvim drugačije je ovo izgledalo. Sada je sve u boljem stannju, lepše je. Što se tiče reumatskih I neuroloških obojenja  banji nema ravne u Srbiji, kaže Milka Tamaš iz Beograda.    

 

U banjskom lečilištu je tokom dosadašnje sezone zabeležena poseta od  11 000 gostiju što je oko 90 odsto u poredjenju sa rekordnom 2019. godini kada je Atomskoj  banji  boravilo  12 000 pacijenata. Očekuje se da će pozitivni trendovi  u poslovanju jedne od najposećenijih banja u Srbiji biti nastavljeni i u novembru I decembru kao I da  će broj gostiju I ostvarenih noćenja biti značajno veći  u odnosu na  prethodnu  2020.godinu.    

 

“ Ove godine je bilo izizetno dobro. Imali smo veliku posećenost, a vratili su se I stranci kojih je prethodne godine bilo znatno manje. Izuzetno smo zadovoljni sezonom, a posebno smo zadovoljni dobrom epidemiološkom situacijom  koju smo uspeli da održimo sve vreme. Veliki broj naših pacijenta,izmedju 70 I 80 odsto, je  vakcinisan I revakcinisan I to je onemogućilo da se ovde razvije  bilo kakva infekcija”, ističe direktorka Specijalne bolnice za rehabilitaciju Dr Lidija Obradović Bursać .

 

U Atomskoj banji se sprovode sve predvidjene mere epidemijske zaštite, a  prilikom dolasnka u banju pacijentima iz Srbije nisu potrebni  negativni PSR niti antigenski testovi.

 

Ostvarivanju zadovoljavajućih rezultata u poslovanju doprinelo je više od  1 500  vaučera za subvecionisani boravak, koliko ih je od početka godine do sada   iskorišćeno u ovom banjsko klimatskom lečilištu. Za boravak u Atomskoj banji  odobravaju  se I ove godine posebni  popusti I pogodnosti  za Udruženja penzionera I sindikate.

 

“Spremili smo popuste za sve koji nisu mogli sebi da priušte rehabilitaciju I to 30 odsto popusta za boravak u objektu “Vujan” I 20 odsto za pansionske usluge u objektu “Stacionar”. Tako se cene punog pansiona sa prenoćištem kreću od 2 600  u” Stacionaru “do 3 000 dinara u objektu “Vujan”, kaže  direkotr marketinga I prodaje Nenad Mladenović  .

 

Ovogodišnja sezona se u Atomskoj banji završava krajem decembra.Potom  sledi pauza kako bi se  pripremili objekti za narednu sezonu koja počinje već u drugoj  polovini januara naredne godine.

 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar