Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Završena kulturno-obrazovna manifestacija ,,Dani Vuka Karadžića“

post-title
Foto: Infopress


Kulturno- obrazovna manifestacija ,,Dani Vuka Karadžića“ završila se juče simbolično, na dan Vukovog rođenja. Tim povodom u Centru za stručno usavršavanje u Čačku održan je stručni skup pod nazivom ,,Dve kćeri Vukove, sledbenice i saradnice u borbi za narodni jezik i književnost“. Čitav program petodnevne manifestacije afirmiše vrednosti za koje se borio prvi srpski lingvista i reformator srpskog jezika.

,,Dani Vuka Karadžića“ otvoreni su predavanjem o jeziku i aktuelnim pravopisnim problemima, a nakon toga usledile su večeri posvećene književnoj istorijografiji i Vukovim reformatorskim idejama. Ovakav koncept manifestacija će zadržati i u narednim godinama.

,,Osmislili smo manifestaciju koja će odgovoriti potrebama kako stručne javnosti, tako i onih koji žele da neguju svoj jezik, jezičku kulturu i ljubav prema domaćoj književnosti“, kaže predsednica Udruženja ,,Čuvari dela Vuka Karadžića“, Danijela Kovačević Mikić.

Poslednji dan manifestacije obeležen je stručnim skupom namenjenim nastavnicima srpskog jezika, pod nazivom ,,Dve kćeri Vukove, sledbenice i saradnice u borbi za narodni jezik i književnost“.

Manifestaciju organizuje Udruženje ,,Čuvari dela Vuka Karadžića“ uz saradnju sa ustanovama kulture i stručnog usavršavanja, a pod pokroviteljstvom grada Čačka.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar