Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Praznik za Čačane: Nakon godina čekanja u gradu na Moravi ponovo radi bioskop

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Dugo se čekao trenutak ponovnog otvaranja čuvenog čačanskog bioskopa „Sutjeska", koji vuče korene još iz davne 1948. godine, a svi gledaoci, "filmofili" i uopšte stanovnici Čačka taj trenutak dočekali su u subotu, prilikom premijernog prikazivanja filma „Južni vetar 2 - Ubrzanje".

 

Direktor bioskopa „Sutjeska" Miroslav Damjanović ističe za da je reč o jednom od najmodernijih bioskopa u Srbiji, sa ultraopremljenim sadržajima i inovacijama za uslove u Srbiji te da je "Sutjeska" to i zaslužila.

 

„Svakako da je pored bioskopa u tržnom centru ’Galerija’ u ’Beogradu na vodi’, ovo najopremljeniji bioskop koji pruža sve ono neophodno za vrhunski doživljaj filma. Imamo najmodernije platno, zatim kino-projektor, izuzetnu udobnost sedišta, klimatizaciju, prostor namenjen za invalide itd.", naveo je on i dodao da je bioskop trebalo još ranije da bude u potpunosti otvoren ali je, kaže, pandemija virusa korona učinila svoje što je uslovilo izvesno pomeranje roka.

 

Kapacitet bioskopa „Sutjeska" je 80 mesta.

 

On je rekao da se očekuju dalje inovacije i oplemenjivanje sadržaja, a kada su posredi bioskopske projekcije najavljuje prikazivanje svetskih blokbastera i svih drugih popularnih i uspešnih filmskih ostvarenja.

 

„Imaćemo ’James Bond’, ’Marvel Eternals’, ’Batman’, zatim domaće filmove ’Nečistu krv’, ’Tomu’", najavljuje Damjanović.

 

Povodom subotnjeg prikazivanja filma "Južni vetar 2 - Ubrzanje", naveo je da je sve proteklo u najboljem redu, da je ekipa filma najpre boravila u Gornjem Milanovcu i da je nepodeljeno mišljenje da su svi utisci sa čačanske premijere sjajni.

RINA 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar