Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Izložba grafike ,,Crna nas spaja” od večeras u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku

post-title
Foto: Infopress


Izložba dela kolekcije Međunarodnog bijenala grafike u Čačku pod nazivom ,,Crna nas spaja“ biće otvorena danas od 19 časova u Galeriji Narodnog muzeja. Reč je o oko 40 odabranih radova autora iz zemlje i inostranstva, koji predstavljaju realizaciju misaonih i stvaralačkih procesa savremenog sveta ove vrste umetnosti.

Izložbom ,,Crna nas spaja“ biće realizovan deo programskih aktivnosti kojima se domaćoj publici prikazuju aktuelnosti iz oblasti grafičke umetnosti celog sveta, promovišući grafiku kao vitalnu likovnu disciplinu.

,,To su uglavnom radovi koji su donirani od strane umetnika u protekla četiri bijenala. Zastupljene su sve grafičke tehnike, od najsavremenijih, do klasičnih. Posetioci će imati priliku da vide razliku između klasične poetike Zapada i istočnjačke poetike, koja ima puno kolorita i etno motiva“, kaže umetnički direktor Bijenala grafike u Čačku, Dragan Dobrosavljević.

Naziv izložbe upućuje na univerzalni diskurs grafike, kao umetnosti koja i dan danas sa lakoćom povezuje različite generacije, publiku i kulturne sredine našeg vremena.

Izložba će biti otvorena za posetioce do kraja novembra, a peto Bijenale grafike u Čačku ljubitelje ove vrste umetnosti očekuje u septembru 2022.godine. 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar