Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vulin: Predsednik Vučić uspeo da okupi čitavu državu u zaštiti Lučana

post-title
Foto; MUP


Lučani - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Lučanima da Srbija u situacijama vezanim za elementarne nepogode mora da razmišlja organizovano i da deluje preventivno, kako bi predvidela poplave i učinila sve da do njih ne dođe ili da one budu što manjih razmera sa minimalnom štetom.

Ministar Vulin sa direktorom "Srbijavoda" Goranom Puzovićem, predsednikom Opštine Lučani Milivojem Dolovićem i predstavnicima kineske kompanije "CCC" obišao je dve lokacije u Lučanima na kojim su demontirana dva privremena objekta koja su mogla da ugroze odbranu od poplava, a na kojima će biti izgrađeni novi objekti po tehničkom rešenju "Srbijavode", koje će omogućiti da sistem zaštite od velikih voda u potpunosti funkcioniše.

Ministar Vulin istakao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uložio mnogo napora i energije i uspeo da okupi čitavu državu u zaštiti Lučana i svih oblasti naše zemlje koje su sklone poplavama, od kojih štetu trpe stanovništvo i industrija.

"Da bi se tolika ulaganja suštinski isplatila, moramo svakodnevno da vodimo računa o promenama koje se dešavaju na terenu", rekao je ministar Vulin i objasnio da je na dve lokacije u Lučanima kineski izvođač radova na važnom projektu auto-puta izgradio dva privremena objekta koja su mogla da ugroze odbranu od poplava i Lučana i fabrike "Milan Blagojević".

"Zajedničkim radom, razumevanjem, preventivnim delovanjem našli smo bolje i kvalitetnije rešenje. Zahvaljujem se „Srbijavodama“, Opštini Lučani, Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su sagledali problem, a posebno hvala kineskom izvođaču radova koji je bez ikakvih novih troškova pronašao način da problem reši i privremene objekte ukloni", naveo je ministar Vulin.

Istakao je da će se na čitavoj teritoriji Srbije voditi računa da se preventivno radi pre nego što se nešto desi.

"Nije naš posao da se branimo od poplava. Naš je posao da ih predvidimo i da učinimo sve da do njih ne dođe, ili da budu što manjih razmera, sa što manje štete“.

 

Ministar je rekao da Srbija mora da razmišlja organizovano i radno i dodao da su komunikacija i saradnja svih subjekata zaduženih za elementarne nepogode garant da sva ulaganja predsednika Vučića i Vlade neće biti uzalud i da ćemo najteži period godine, kada su u pitanju elementarne nepogode, dočekati spremni.

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović zahvalio se ministru Vulinu na pomoći u rešavanju ova dva akutna problema u Lučanima.

"Vlada Republike Srbije u prethodnih pet godina izdvojila je više od 550 miliona dinara u zaštitu Lučana i svih mesta pored", rekao je Puzović i dodao da se sada na ovom području gradi auto-put koji je razvojni za ovaj deo Srbije.

 vulin-lucani

"Uz pomoć Sektora za vanredne situacije, ministra Vulina i državnog sekretara Bojana Jocića uspeli smo da uklonimo privremene objekte, a sa kompanijom koja gradi auto-put dogovorili smo se da ih pratimo za sve što će raditi u ovom delu Srbije, kako bismo bili bezbedni i kako bi se auto-put izgradio", rekao je Puzović.

Prema njegovim rečima, sistemi koje je država izgradila u ovoj opštini učiniće da zimu i proleće čekamo bezbedniji, štitiće ljude koji ovde žive i namensku industriju, a auto-put će se normalno graditi.

Predsednik Opštine Lučani Milivoje Dolović izrazio je zadovoljstvo uspešnom saradnjom i dogovorom koji je postignut sa kineskom kompanijom.

"Ovo je pravi način kako treba da funkcionišemo da se zna horizontalna i vertikalna odgovornost, jer samo na pravi način i uz koordinaciju možemo da budemo sigurni da sistem zaštite od poplava funkcioniše", rekao je Dolović.

 

Pink.rs / GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar