Pretraga vestiUžice: Otvoren prvi skejt park

post-title
Foto: Press služba


U Velikom parku, a na radost mladih Užičana, otvoren je Skejt park, prvi u našem gradu i treći u Srbiji. Ovaj projekat Kancelarije za mlade finasijski su podržali Ministarstvo omladine i sporta i Grad Užice sa 4,5 miliona dinara.

Ratko Trmčić član Gradskog veća pozvao je Užičane da maksimalno iskoriste ovaj novi sadržaj i istakao da će grad i u  narednom periodu podržavati sadržaje koji imaju za cilj da deci i mladima omoguće uslove za rekreaciju, zabavu i treniranje.

Ovo je, podseća Marija Maričić koordinator Kancelarije za mlade treći projekat koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta. Ranije je to bio slučaj sa terenom za mali fudbal u Velikom parku i terenom za košarku na Gradskoj plaži.

“Meni je posebno drago da smo uveli nešto novo u našem gradu, a što nije toliko zastupljeno u celoj Srbiji. Plan je da tokom vikenda pozovemo sugrađane koji su zainteresovani i planiraju da koriste teren da dođu na jednu vrstu obuke, a sve sa ciljem da koristeći skejt park ostanu i bezbedni”.

Dimitrije Stojmenov jedan od prvih skejtera u gradu, danas je posebno zadovoljan jer kako ističe posle 15 godina Užice je dobilo jedan od najboljih parkova u Srbiji sa elementikma koji se mogu videti samo ovde.

“Planiramo da skejt park i obojimo, da napravimo murale sa strane, da ga održavamo i dalje ulažemo u njega. Moram da naglasim da je ovo skejt park za vožnju kako za početnika, tako i za ozbiljnog skejtera”.

Milorad Obradović arhitekta ovog, kao i skejt parka u Čačku ističe da je ovo tek treći betonski skejt park U Srbiji.

“Srećni smo što smo uspeli da uvezemo nove tehnologije i primenimo ih ovde u Užicu. Posebno smo ponosni jer su većinu elemanata uradili mladi ljudi koji dolaze iz Užica, Čačka, Gornjeg Milanovca i na taj način napravili smo srpski proizvod. Ipak moramo biti svesni da je skejt park i velika odgvornost, pa bih zamolio sve da krenu sa učenjem kako se skejt park pravilno koristi”.

Tokom vikenda uz prisustvo skejtera iz cele Srbije ovde će biti priređen opšti čas i obuka o korišćenju skejt parka, a u narednom periodu ovo će sigurno biti mesto okupljanja mladih i organizacije brojnih festivala.
Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar