Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Putin i Vučić razgovarali 3 sata: Cena gasa ostaje istan narednih 6 meseci, Srbija uštedela 300 miliona evra

post-title
Foto: Instagram Buducnost Srbije Screenshot


 Srbija je dobila neverovatnu cenu za gas, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon današnjeg sastanka sa Vladimirom Putinom.

Dobili smo u narednih 6 meseci neverovatnu cenu od 270 dolara, da nam se ne menja cena, dobili smo povećanje količine gasa za tih 6 meseci, fleksibilnost. Bajatović je bukvalno skakao od sreće, jer je mislio da je to nemoguće da se postigne", kazao je Vučić.

Uštedeli smo više od 300 miliona evra, kazao je predsednik Srbije.

"Uštedeli smo jedan nacionalni stadion, ali obezbedili i sigurnost za snabdevanje za naše ljude", naglasio je.

Istakao je i da nema prava da govori o elementima dok ne se potpiše dugoročni ugovor.

"Očekujem veliki događaj u kojem ćemo učestvovati Putin i ja – otvaranje termoelektrane i toplane Pančevo, čime dobijamo jedan značajan resurs za grejanje i proizvodnju električne energije", najavio je.

Prema Vučićevim rečima, razgovarano je i o energetskoj bezbednosti.

"Ogromne su nestašice u Evropi, procenjuje se da nedostaje 70 milijardi kubnih metara gasa. Severni tok je mogao da iznese 55 milijardi, ali još nisu dobili dozvolu. Ovo je za nas kao spas, nećemo imati problema ni sa strujom ni sa gasom, mnogo nam je pomogao predsednik Putin. Prihvatio je da nam pod istim uslovima produži ugovor da po najnižoj ceni nabavljamo gas usred energetske krize. To je bio moj predlog, a on ga je prihvatio, bio je stvarno više nego fer", dodao je.

Bilo je reči i o izgradnji železnica i o Beovozu, jer su, navodi srpski predsednik, komplementarni sa metroom u Beogradu.

"Razgovarali smo i o radiofarmaciji i o vojnotehnološkoj saradnji", rekao je.

Od taktičkih stvari, kako je kazao, tema razgovora su bile i lansirne rampe za kornete i rakete kornet za protivoklopna dejstva.

"Verujem da će to uskoro stići u Srbiju, ali biće u budućnosti, i to ne dalekoj, nekih strategijski važnih stvari za nas", najavio je Vučić.

Odnosi Srbije i Rusije su na najvišem nivou u istoriji, izjavio je danas predsednik Srbije.

"Verujem da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u istoriji", poručio je Vučić, a prenosi ruska agencija TAS.

Predsednik Srbije je naglasio i da je saradnja dve zemlje u vojno-tehničkoj sferi na najvišem nivou, i da se zvanični Beograd nada novim sporazumima.

"Da, naša vojno-tehnička saradnja je na najvišem nivou. Zahvalni smo vam na lepim poklonima koje smo dobili. Mislim da ćemo imati nove sporazume u raznim sferama. Kao što ste rekli, gas je veoma važno pitanje za nas. Ovaj gasovod smo izgradili zajedno. Hvala vam još jednom na ovome, kao i na vašem trudu i podršci. Srbija želi vama uspeh i uspeh ruskom narodu", poručio je Vučić.

B92



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar