Pretraga vestiOtvaranje deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća do kraja meseca

post-title
Foto: RINA


Na deonici "Miloš Veliki" od Preljine do Pakovraća završeno je 97 odsto posla, kaže v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak

Drobnjak dodaje da će taj deo auto-puta biti gotov i pušten u saobraćaj do kraja januara.

Drobnjak je tokom obilaska radova rekao da auto-put ne može da se pusti u saobraćaj sve dok ne bude sve završeno, kao i da tu spadaju popravke određenih devijacija asfalta, proširenje bankina i odvodnjavanje.

 

"Kod žičanih ograda treba da se doda zemlja da ne prolaze životinje. Da se uradi devijacija, a da se privremena skloni. Da se urade bankine, da se popravi asfalt i deo u razdelnom pojasu da se izvalja. Mora sve da bude stabilizovano. Naravno, i kanaleta da se urade. Pola kanaleta je urađeno, još pola mora da se uradi. I za to je potrebno deset dana, biću uporan da se to završi. Potrebno je lepo vreme da što pre pustimo put u promet. Ja ću gledati da to bude do kraja januara pa i pre", rekao je Drobnjak.

 

Predstavnik kineskog izvođača CCCC, direktor projekta Šo Ði Šang, uveren je da će uz dodatne radnike koji se priključuju radovima posle praznika posao biti završen na vreme.

 

"Nakon završetka praznika priključiće nam se podizvođači i sa povećanim brojem radnika trebalo bi da završimo čitavu deonicu za 15 dana. Inteziviraćemo sve radove", istakao je Ði Šang.

 

On je dodao da će po završetku radova, ovaj put biti na ponos i njih kao izvođača, ali i svih građana Republike Srbije.

 

Deonica auto-puta od Preljine do Pakovraća duga je oko 12 kilometara.

Tanjug/B92

 

 Komentari

Samo jos gradjane da isplatite…

Ivana

08.01.2022 11:59


Ostavite komentar