Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Grad u kome je najbolji teniser sveta osvojio prvi turnir ustao na noge: Čačak poslao jasnu poruku celom svetu da znaju ko je Nole, simbol slobode i srce Srbije

post-title
Foto: RINA


Čačak - Četiri dana agonije kroz koju je prošao najbolji srpski teniser i najbolji svetski sportista prošle godine, Novak Đoković, digla su ceo svet na noge, a kraj sage, nadaju se mnogi, očekuje se u noći između nedelje i ponedeljka, kada bi Sud u Australiji trebalo da odluči o daljem toku i eventualnom Novakovom učešću na "Australijan openu".

 

 

 

Danas je ustanički Čačak, gde je Novak osvojio svoj prvi turnir u karijeri, snažno stao uz njega.

 

 

 

Na protestu u srcu Šumadije povodom čitave situacije, pod motom "Jedna zemlja, jedan tim", okupljene je najpre pozdravio Novakov otac Srđan.

 

 

"Drago mi je što ste se po ovakvom vremenu okupili. Novak je Srbija, a Srbija je Novak. Nećemo se dati kao što se ni on ne da jer je borba za slobodu jača od svega. Nole je simbol slobode i srce Srbije. Sigurno je da ga nikako neće slomiti", obratio se Čačanim putem audio-linka Srđan.

On je dodao da je u ovom trenutku uz Novaka ne samo Srbije, već i "celi slobodarski svet".

 

 

 

"A to je sedam milijardi ljudi. Podrška mu puno znači da izdrži u nepravednoj borbi protiv imperijalističke politike jer nije kriv australijski narod. Ta imperijalistička politika pokušava se i kod nas i u celom svetu sprovoditi već decenijama", istakao je otac Novaka Đokovića.

 

 

 

Predsednik Teniskog saveza Šumadija i Zapadna Srbija i član Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Mirčeta Paunović predlaže da Savez povuče svoje tenisere sa Australijan opena ukoliko Novaku ne odobre učešće. 

"Šta možemo drugo reći o državi gde vi dobijete vizu, krenete na put, a onda vas tamo drže na granici, u izolaciji i pritvoru. Ako našem Novaku Đokoviću u ponedeljak rano ujutru ponište već odobrenu vizu, moj predlog, kao člana upravnog odbora TSS, biće da se svi naši teniseri povuku sa 'Australijan opena' i da im Savez nadoknadi troškove i izgubljenu dobit", poručio je Paunović.

On navodi da država Australija "nije dorasla" tom grend slemu i da turnir treba da se premesti u Kinu, Japan, Nemačku ili Rusiju.

"Srbija nije šaka pšenice da je pozoba svaka vrana koju donese vetar", zaključio je Paunović.

Angelina Šoškić, jedna od organizatorki "skupa za Novaka" u Čačku, kaže za RINU da je obaveza i dužnost da se Novak podrži u teškoj situaciji u kakvoj se sada nalazi.

"Došli smo da ga podržimo. On je sloboda i srce Srbije. Naša je dužnost da sada budemo uz njega", ističe ona.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar