Pretraga vestiSneg zavejao put na Goliji: Najkritičnija tačka na Odvraćenici, vetar pravi smetove visine nekoliko metara, a na vozače se apeluje da ne kreću na put

post-title
Foto: RINA


Ivanjica – Snežne padavine ponovo su donele probleme na putevima preko planine Golije, a deonica Preko Brdo – Odvraćenica potpuno je zavejana i neporohodna sa saobraćaj. Borba putara na ovom pravcu traje duže od šest sati.

 

„Teška mehanizacija je poslata na teren, do Belih Voda put održavamo prohodnim, ali dalje ka Odraćenici sneg pravi ogromne namete koji za samo nekoliko minuta očišćen put ponovo učine potpuno neprohodnim. Apelujemo na sve vozače da ne kreću na put ovom trasom, prethodnih godina imali smo i po nekoliko akcija spasavanja, jer građani nisu upoznati sa situacijom na ovoj deonici i koliko brzo mogu ostati zaglavljeni u snežnim nanosima“, rekao je za RINU Vitomir Arsović iz JP „Putevi Ivanjica“.

 

Inače, put Preko Brdo – Odvraćenica jedna je od najkritičnijih tački u Zapadnoj Srbiji tokom zimskih meseci, a tokom godine više meseci je zavejan nego prohodan.

 

Osim ovog, nove snežne padavine nisu donele više problema građanima. Putevi do centara mesnih zajednica su prohodni, a snadbevanje električnom energijom za sada je uredno.

 

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar