Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Radionica ,,Jezik žirafe-jezik srca” u Gradskoj biblioteci,,Vladislav Petković Dis”

post-title
Foto: Infopress


U Gradskoj biblioteci,,Vladislav Petković Dis” u Čačku održavaju  se radionice,, Jezik žirafe-jezik srca.”.Radionice su namenjene deci u uzrastu od sedam do deset godina, a cilj je da se kod mališana razvije svest o ličnoj odgovornosti u procesu komunikacije.

Radionica ,,Jezik žirafe-jezik srca “zasnovana  je  po  modelu psihologa  Maršala Rozenberga.  Ovaj poznati američki psiholog uveo je u psihologiju način nenasilnog govora mataforički prikazan  kao ,,jezik žirafe”. Glavna  Ideja je  da se kod dece otkriju uzroci nesporazuma I da se razvije veština izražavanja kako bi mogli  slobodno da izraze osećanja, potrebe, zahteve.

Učesnici radionice iako mladi po broju godina svesni su značaja iskrene komunikacije I na pravi način  razumeju da,, Lepa reč I gvozdena vrata otvara”.

Da li ćemo, kako je govorila prof. Nada Ignjatović Savić u komunikaciji sa nekim podići zidove, ili otvoriti prozore u velikoj meri zavisi od nas samih.

Nenasilna komunikacija je integracija četri stvari: svest, jezik, komunikacija, a ne smemo ni zanemariti sredstva uticaja . Naime, važno je da delimo moć s drugima, umesto da koristimo moć nad  drugima.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar