Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osnovci uče o Mađarskoj na radionicama Gradske biblioteke u Čačku

post-title
Foto: Infopress


U okviru ciklusa zimskih radionica koje organizuje Gradska biblioteka ,,Vladislav Petković Dis“ u Čačku ova nedelja bila je posvećena geografskim radionicama koje su za temu imale Mađarsku. Polaznici su imali priliku da se upoznaju sa lokalitetima svetske kulturne baštine koji se nalaze u Budimpešti, ali i da otkriju povezanost Sentandreje i srpske kulture.

Interaktivne geografske radionice započele su predstavljanjem Mađarske pod nazivom ,,U Budimu gradu, čudno čudo kažu“. Radioničari su bili učenici viših razreda osnovnih škola, koji su kroz igru asocijacija proveravali stečeno i usvajali nova znanja o susednoj državi Mađarskoj.

Kroz kreativne prezentacije edukatora polaznici su upoznali folklorno nasleđe Mađarske, etnografske muzeje na otvorenom i druge važne ustanove kulture, kao i turističi značajne lokalitete Budimpešte. Poslednja radionica posvećena je čarima Sentandreje.

,,Bile su dve radionice na temu Budimpešte, a poslednja je o zamkovima i dvorcima Sentandreje. Deca su popunjavala neme karte, snalazila se na turističkim planovima Budimpešte. Bilo je veoma zabavno. Podstakli smo i takmičarski duh i možemo reći da su rezultati na visokom nivou“, istakla je bibliotekar, Biljana Arsić.

Oko 15 osnovaca uživalo je u zabavnim i edukativnim aktivnostima predviđenim radionicama. Bila je to dobra prilika da se druže i da kako kažu, na zanimljiv način upotpune slobodno vreme tokom raspusta.

 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar