Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ateltski vikend za pamćenje atletičara ČAAK-a

post-title
Foto: Dimke


U nedelju 23. januara u Beogradu u Atletskoj dvorani je održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire i prvi iz serije atletskih seniorskih mitinga za 2022 godinu. Atletičari ČAAK - a su nastavili seriju dobrih rezultata u novoj sezoni.
Posle izuzetnog uspeha Đurđe Đokić u trci na 1500 metara za pionirke, stigle su još dve lepe vesti, koje su zaokružile protekli atletski vikend.
Mlađi pionir Vuk Grujić je fenomenalnim nastupom u trci na 800 metara osvojio 2 mesto i srebrnu medalju rezultatom 2:28,95 minuta. Naime Vuku je žrebom pripala prva slabija grupa u kojoj je pobedio, ali je u drugoj jačoj grupi jedan takmičar postigao bolji rezultat  pa je tako ostao bez zlatne medalje. U istoj disciplini Andrej Cvetić je zauzeo 5. mesto.
 
Trka na 60 metara donela je Ivani pobedu i novi lični rekord 7,42 sekundi i "korak" bliže nacionalnom rekordu, koji je u vlasništvu naše najbolje atletičarke svih vremena Ivane Španović ( 7,31 ). Podsetimo da je gotovo izvestan Ivanin nastup na seniorskom Prvenstvu sveta u ovoj disciplini ( 18 - 20 mart ) u Štark areni u Beogradu. Drugoplasirana u trci je bila Maja Ćirić iz beogradskog Partizana, a trećeplasirana Iranka Farzaneh Fasihi koja se takmiči za beogradski OAK.
Posle 20 minuta pauze Ivana je nastupila u trci na 200 metara,u kojoj je takođe pobedila sa postignutim vremenom 24,31 sekundu što je njen novi lični rekord u dvorani.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar