Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marko Marinović nakon spektakularne utakmice sa Zadrom: Pokazali smo karakter!

post-title
Foto: Screenshot


Borac je ponovo onaj pravi! Nakon niza nesrećnih poraza, što kod kuće, što na gostovanjima, tabor iz grada na Moravi može da se pohvali sa dve vezane pobede. Nova žrtva čete iz Čačka bio je Zadar, koji je pao nakon jednog produžetka, a rezultat je glasio 79:73 (15:15; 23:17; 10:15; 17:18; 14:8).

 

Kao što se moglo i očekivati, utakmica je sve vreme bila vrlo tvrda, neizvesna, sa relativno malim brojem koševa. Bilo je očito da je Borcu, baš kao i Zadru, stalo da pobedi. A kako niko nije mogao da se nametne, meč je otišao u egal završnicu, a zatim i u produžetak.

 

Ali kada je bilo najpotrebnije, Borac je bio na visini zadatka. Odigrao je domaćin fenomenalno u dodatnih pet minuta, pa se nakon susreta mogao podičiti novom pobedom u regionalnoj ligi, zlata vrednoj.

 

Marko Marinović, trener Borca, nakon meča sa Zadrom zahvalio se pubilici na ogromnoj podršci.

 

„Prvo bih hteo da se zahvalim neverovatnoj publici. Poslali smo lepu sliku, hala dugo nije bila ovako puna. Nadam se da su navijači shvatili koliko je bitno da hala bude prepuna i koliko nam oni znače. U prethodnim utakmicama nismo imali vetar u leđa. A nadam se da će uprava i u naredim mečevima reagovati i pustiti određen broj ljudi da besplatno gleda utakmicu”, rekao je kormilar Čačana.

 

Što se tiče samog okršaja…

 

,,Utakmica nije bila laka, svi su imali priliku to da vide. Još u najavi sam rekao da će duel biti tvrd, jer znam da je Zadar iskusna ekipa. Nismo se predali, pokazali smo karakter, verovali smo da možemo da pobedimo meč i na kraju smo to i učinili. Dobili smo drugi život u produžetku, odigrali smo veoma hrabro, pa smo zasluženo pobedili”, dodao je Marinović.

 

Nekolicinu igrača je strateg prvog tima posebno pohvalio.

 

,,Ne volim za izdvajam igrače, ali ovog puta moram posebno da pohvalim tri čoveka koja su iznela utakmicu – reč je o Iliji Đokoviću, Nemanji Todoroviću i Bojanu Tomaševiću. Oni su odigrali pravu mušku utakmicu, bili su koncentrisani do kraja, pogađali su kada je trebalo”, smatra Marko Marinović.

 

Vladimir Anzulović, trener Zadra, zahvalio se Borcu na gostoprimstvu.

 

„Česitke ekipi Borca, borio se, baš kao i moji momci. Borac je zasluženo pobedio, ali isto tako bi bilo zasluženo i da smo mi to učinili. Nismo imali koncentracije da napravimo jednostavne stvari u završnici regularnog dela. To nas je koštalo pobede. Želim da se zahvalim ljudima u Čačku i upravi Borca, zaista su nas lepo ugostili i osećali smo se kao sportisti. Mogu samo da poželim još ovakvih utakmica“, izjavio je Vladimir Anzulović.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar