Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ŽFK Borac učestvovao na tradicionalnom Sretenjskom turniru u Rekovcu (FOTO)

post-title
Foto: ŽFK Borac


Ženski fudbalski klub Borac je učestvovao na tradicionalnom Sretenjskom turniru u Rekovcu (12-15. 02. 2022.). Odličan organizator i domaćin turnira ŽFK „Levač“ iz Rekovca.

Učestvovao je veliki broj ženskih fudbalskih klubova iz Srbije + 2 kluba iz Crne Gore i 1 klub iz Plovdiva (Bugarska), a Borac je imao takmičarsku selekciju u svim uzrasnim kategorijama.

Seniorke su kao prvoplasirane prošle grupu, ali su u četvrtfinalu poražene od domaće ekipe ŽFK Levač iz Rekovca sa 2:1. Pobednik u kategoriji seniorki je Mladost iz Podgorice, ekipa koju je ŽFK Borac pobedio u grupi i naneo joj jedini poraz na turniru.

Selekcija 2005/06 je imala veoma tešku grupu – poraženi smo od ekipe Plovdiva sa 3:2, zatim od ekipe Mladost (Podgorica) sa 1:0 (pobednik turnira) i odigrali smo nerešeno sa Radničkim iz Kragujevca. Skoro potpuno ravnopravno sa najboljima.

Selekcija 2007/08 je pobeđivala svoje protivnike (Levač sa 2:1, Knjaževac sa 4:0), zatim u četvrtfinalu Mašinac (Niš) sa 1:0, u polufinalu Karađorđe iz Topole sa 1:0 i na kraju smo ubedljivo poraženi u finalu od ekipe Plovdiv (Bugarska). Na kraju – veliki uspeh – 2. mesto naših devojčica među 12 dobrih i ujednačeni ekipa.

Na kraju je poslednjeg dana turnira odigran turnir devojčica 2009/10 godište. U konkurenciji 10 klubova popularnih „princeza“ , Borac je osvojio 1. mesto i bio pobednik turnira. Pobeđeni su Radnički 2 (Kg) sa 3:0, Jedinstvo Pirot sa 4:1, zatim je usledio poraz od domaće ekipe sa 1:0. U polufinalu smo pobedili Radnički 1 (Kg) sa 1:0 i na kraju potvrdili pravilo da je teško na jednom turniru pobediti (ili izgubiti) od iste ekipe dva puta. Finale: Levač (Rekovac) – Borac (Čačak) 1:3.

Sa ova četiri dana takmičenja i lepog druženja u Rekovcu završavaju se aktivnosti našeg Ženskog fudbalskog kluba po salama i dvoranama, intenziviraju se treninzi napolju, prvenstvo razvojne lige počinje 19. marta, a prolećni deo prvenstva za seniorsku ekipu počinje 2. aprila.

05-06

07-08

09-10 (1)

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar