Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Poraz Borca od FMP-a u četvrtfinalu kupa Radivoja Koraća

post-title
Foto: KSS


U trećem četvrtfinalnom duelu Kupa Radivoja Koraća koplja su ukrstili FMP i Borac. Iako je pre samo četiri dana igrao meč ABA lige protiv Studentskog centra, Borac je hrabro izašao na teren. Ipak, FMP je iz duela izašao kao uspešniji tim, pa je na kraju slavio rezultatom 88:77 (19:8; 20:18; 23:18; 26:33).

 

Obe ekipe su prilično raspoloženo ušle u susret. To se naročito može reći za FMP, koji je pogađao iz svih oružja. Što se tiče Borca, nakon početne trojke Tomaševića usledila je suša, koja je potrajala dobrih pet minuta. Za to vreme FMP je pogodio nekoliko šuteva, pa je poveo sa 9:3. Tek nakon dosta jalovih pokušaja i Čačani su spustili loptu na dno mrežice. Ponovo, Tomašević je bio efikasan. Ali kada se učinilo da je Borac na korak do izjednačenja, FMP je dodao gas, pa je brzo došao do suficita od 11 poena (16:5). Sa istim brojem poena Beograđani su okončali prvi deo igre.

 

Kada su sudije dopustile da krene drugi kvartal, Borac je motivisano startovao, pa je uspeo da veže pet poena i tako značajno smanji zaostatak. Zbog toga je trener FMP-a odmah pozvao tajm aut. Po povratku na parket FMP je munjevito reagovao, pa je dodatno povećao rastojanje na +18 (32:14). Razume se, trener Marinović je odmah pozvao tajm aut. Ali agonija Čačana se nastavila, pa je rival dodatno pobegao na kotu 22 (36:14). Tek je Hejl prekinuo crni niz pogotkom za tri. Od tog trenutka do odlaska na veliki odmor Borac je uspeo da smanji deficit na minus 13, pa je malo mirniji otišao u svlačionicu.

 

Drugo poluvreme započeli je vrlo neefikasno na obe strane terena. Tek nakon gotovo dva minuta igre Pavićević je stavio tačku na sušu. Posle njega je poentirao i Tasić, pa je FMP imao veliku zalihu koševa (46:26). Prirodno, Marinović je ponovo posegao za minutom odmora kao jedinim raspoloživim rešenjem. Posle toga, nakon gotovo pet minuta košarke, Borac je preko Pecarskog uspeo da spusti loptu na dno mrežice. Od tog momenta Čačani su zaigrali donekle bolje, ali ipak nedovoljno da se ugrozi dvocifrena prednost FMP-a. Međutim, to nije potrajalo dugo. U završnici treće četvrtine tim iz Železnika je došao do ogromnih +18, pa je bio jednim korakom u polufinalu.

 

Odsudni deo igre Borac je započeo sa dve vezane trojke Čarapića. Na taj način je pokazao zube rivalu i dokazao da nije odustao od borbe. Posle novog tajm auta FMP je stabilizovao svoju igru, pa je odgovorio na isti način. Štaviše, ponovo je na svom kontu imao suficit od 18 poena (71:53). Od tog naleta Borac nije uspeo da se oporavi. Naravno, trudio se iz petnih žila da nešto promeni. Istina, značajno je smanjio deficit, ali to je bilo sve. Međutim, svi dalji pokušaji ispostavili su se kao jalovi, tako da je FMP uspeo da slavi i tako izbori plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

 

FMP Meridian: Gušić, Pavićević 4, Vujičić 5, Džons 6, Šaranović 12, Tasić 19, Izundu 6, Simović 10, Nerandžić 9, Stepanović 10, Manojlović 7, Lakić.

 

Borac: I. Đoković 1, Ćurčić, Hejl 8, Sanadze, R. Đoković 13, Lopez 5, Tomašević 8, Pecarski 18, Marinković 5, Novaković 11, Todorović 2, Čarapić 6.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar