Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pešićeve nevolje sa timom: Povrede "osakatile" ekipu, Avramović će igrati s maskom

post-title
Foto: Starsportphoto©


Mnogo problema pratilo je Svetislava Pešića tokom okupljanja pred dvomeč sa Slovacima u okviru FIBA prozora. Reprezentacija se juče okupila, a Aleksa Avramović je uprkos povredi na raspolaganju selektoru Srbije.

- Dobro se osećam. Dobio sam udarac i slomljen je nos. Pauziram samo danas, već sutra se vraćam, samo da mi se uradi maska. Dve-tri nedelje mi je obavezno da nosim masku. To je nešto što se često dešava u sportu, nije to nikakva novost. Ovde smo svi u službi reprezentacije, da pomognemo svako koliko može da ostvarimo obe pobede nad Slovačkom. Biće važne obe utakmice za nastavak takmičenja - jasan je Avramović.

Crno-beli su odigrali četiri utakmice u osam dana, ali je Partizan ostao bez trofeja u Kupu Radivoja Koraća. Avramović ističe da umor postoji, ali da se on oseća dobro.

- Generalno, nisam umoran uopšte, fizički se odlično osećam. Sada je totalni fokus na onom što sledi u petak i ponedeljak. Već smo u tome, radimo analize, gledamo kako da se što bolje spremim - ističe srpski plej.

Slovaci su namučili Letonce kao gosti na prethodnom meču, a Avramović očekuje težak meč protiv narednog rivala.

- Očekujem da će igrati agresivnu košarku. Imaju osnovu tima koja igra dugo na okupu, neki igrači koji mogu da doprinesu u napadu. Mi moramo da odgovorimo jakim pristupom u odbrani, jer se tako menja tok utakmica. Ako budemo imali odličan pristup odbrani, desiće se pozitivne stvari u napadu i mi ćemo rasti kao tim. Očekujem da ćemo odigrati dve dobre utakmice i pobediti - dodao je Avramović.

Kup je završen porazom od Crvene zvezde, ali Avramović neće klonuti duhom.

- Atmosfera je bila fantastična, Crvena zvezda je pobedila, čestitao sam im na trijumfu. Jednostavno, ostaje gorak ukus, jer prvi trofej koji smo mogli da osvojimo – nismo. Nećemo klonuti duhom, napadamo sve ostalo što možemo napasti. Posedujemo kvalitet, možda smo bili u blagom padu forme kroz neke prethodne utakmice. Podići ćemo se i pronaći pravi put do osvajanja trofeja - podvukao je Aleksa Avramović.

Izvor: Informer



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar