Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kancelarija za mlade održala pesničko veče pod nazivom "Jezikom kroz stih"

post-title


Kancelarija za mlade grada Čačka održala je pesničko veče pod nazivom "Jezikom kroz stih". Ovo je druga godina kako se organizuje ovaj događaj u cilju obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika.

"Želja nam je da ovaj događaj postane tradicionalnog karaktera, a s obzirom da je grad Čačak proglašen prestonicom kulture za 2023. godinu, to nam pruža motiv i još veće zadovoljstvo organizovanja ovog događaja i naredne godine. Savremeni načini komunikacije doveli su do toga da se svi stilovi svode na neformalne. Umesto upotrebe reči koristimo razne simbole ili popularno nazvane smajliće. Zbog toga mi je izuzetno drago što su mladi u Kancelariji prepoznali značaj očuvanja našeg jezika. Sama ideja da Međunarodni dan maternjeg jezika obeležavamo ovim događajem potekla je od volontera i na naše veliko zadovoljstvo zaživela je. Anđela Joknić i Ivana Tutunović bile su inicijatori ove ideje. One su dugogodišnje volonterke KZM, pišu pesme i ove godine su publici predstavile svoje nove stihove" istakla je Marjana Petronijević, koordinatorka Kancelarije za mlade.

IMG-20220221-WA0150-min

Na pesničkoj večeri predstavilo se 15 učesnika. Oni su svojim stihovima oduševili publiku koja je u velikom broju došla da podrži mlade.

"Pored mladih pesnika veče su baletskim koracima ulepšale balerine iz baletske škole "Adađo" i "Adađo as" na čelu sa nastavnicom Snežanom Aćimović. Naš događaj upotpunili su talentovani đaci Muzičke škole koji su celokupni događaj ispratili klavirskom muzikom. Zahvaljujemo se Vuku Sretenoviću, Heleni Pavlović i Pavlu Tomićeviću na divnim muzičkim izvedbama tokom večeri, kao i direktoru škole Jovanu Tošiću. Zahvalnost dugujemo i Domu kulture koji nam je i ovoga puta obezbedio prostor i tehničku podršku. Gošća večeri bila je Svetlana Vučković, pesnikinja i profesorka biologije u penziji koja je pročitala nekoliko pesama iz svoje zbirke. Voditeljka večeri bila je naša aktivistkinja koja će uskoro postati mama, Mila Đoković koja je i ove godine bila na visini zadatka. Bina je ukrašena prelepim cvećem zahvaljujući Garden centru Petrović" - ističu u Kancelariji za mlade.

Pobednica ovogodišnje pesničke večeri je Nikolina Pavičić koja se predstavila pesmom "Ti ovde, ja tamo". Nikolina je učenica Medicinske škole, veliki je zaljubljenik u prirodu, trening i reči. Do sada je napisala 78 pesama. Publika je glasanjem odlučila da je baš ova pesma bila najbolja uz Nikolinino sjajno izvođenje.

IMG-20220221-WA0186-min

Pored Nikoline, na bini su se predtavile i Natalija Bogdanović, Jelena Petković, Irena Vučković, Anđela Stefanović, Slađana (Branislava) Bušić, Lazar Bukumirović, Anđela Bjelić, Danijela Milinković, Marija Savković, Nenad Paunović, Anđela Novitović, Jevđenije Julijan Dimitrijević, Anđela Ljujić i Milica Radosavljević. Svi su bili odlični i mi im želimo puno uspeha na svim životnim poljima.

"Popunjena velika sala Doma kulture, veliki broj mladih pesnika koji su otvorili svoju dušu pred publikom i pokazali svoj talenat, aplauzi koji su se nizali posle svakog nastupa dokaz su nam da radimo pravu stvar.

Trudićemo se da i u buduće budemo mladima oslonac i vetar u leđa, podrška da svoje talente iskažu i stvorimo im priliku da se dalje razvijaju i usavršavaju. Drago nam je što naš grad ima ovakvo bogatstvo koje čine vredni, talentovani i motivisani mladi ljudi. " - ističe Marjana Petronijević, koordinatorka čačanske Kancelarije za mlade.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar