Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Info sesija ,,Tri godine reforme sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi“

post-title
Foto: Infopress


U Čačku je danas održana info sesija na temu ,,Tri godine reforme sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi“ koju organizuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj u saradnji sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ. Predstavljene su mogućnosti i pogodnosti koje nudi sistem elektronskog angažovanja sezonskih radnika, pomoću kojeg je za tri godine uposleno oko 60.000 ljudi.

Naled je učestvovao u iniciranju i sprovođenju reforme angažovanja sezonskih radnika u poljoprivredi od 2017.godine. Novi zakon koji reguliše elektronsku prijavu sezonskih radnika stupio je na snagu 1.januara 2019.godine, od kada je u funkciji i portal Sezonski radnici, kao i mobilna aplikacija. Za tri godine ovakvog, reformisanog načina angažovanja radnika aplikaciju je koristilo više od 600 poslodavaca.

Čačak je treći grad u kojem je održana info sesija sa ciljem da se dođe do novih zainteresovanih poslodavaca, odnosno vlasnika poljoprivrednih gazdinstava.

Podršku u sprovođenju reforme sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi pružila je i nemačka razvojna saradnja Giz, kako bi se stvorili bolji uslovi za radno angažovanje ugroženih kategorija stanovništva.

Svi zainteresovani mogu se bliže informisati o načinu registracije i evidencije radnika putem portala www.sezonskiradnici.gov.rs. Tamo se nalazi kompletna dokumentacija i korisnička uputstva. Procedura je kraća u odnosu na sklapanje ugovora o privremeno-povremenim poslovima, i na jednostavniji način mogu legalno angažovati radnike.

Infopress 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar