Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dinar jutros blago promenio vrednost

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Dinar je danas blago promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,6400 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. U sredu je zvanični srednji kurs bio 117,6337 dinara za jedan evro.

Dinar prema evru danas vredi 0,1 odsto manje nego pre mesec dana, kao i 0,1 odsto manje nego pre godinu dana.

Prethodnih dana mogli smo čuti i iz Narodne banke Srbije i od ministra Siniše Malog da da će kurs biti stabilan i da dinar ne bi trebalo da kliza.

Narodna banka Srbije prethodnih dana je započela kontrolu menjačnica u Srbiji na osnovu sopstvenih saznanja i pritužbi građana da kurs u menjačnicama nije u skladu sa rasponom predviđenim odlukama NBS prema kojima prodajni kurs za evro ne može biti viši od zvaničnog srednjeg kursa važećeg na taj dan za više od 1,25 odsto, a kupovni kurs ne može biti niži za više od 1,25 odsto.

- Napominjemo da je prema Zakonu o deviznom poslovanju za menjačnice koje ne postupaju u skladu sa propisima Narodne banke propisana prekršajna odgovornost: za pravno lice predviđena je novčana kazna od 100.000 do 2.000.000 dinara, a za preduzetnika novčana kazna od 10.000 do 500.000 dinara - navedeno je na sajtu NBS.

Izvor: Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar