Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradonačelnik Todorović potpisao ugovor o energetskoj sanaciji

post-title
Foto: Press služba


Danas su u Aranđelovcu gradonačelnicima i predsednicima 151 jedinice lokalne samouprave svečano dodeljeni ugovori u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, u prisustvu potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike prof. dr Zorane Mihailović. U ime Grada Čačka ugovor je potpisao gradonačelnik Milun Todorović, a njime je naš Grad od Ministarstva rudarstva i energetike dobio 44.950.000 dinara, što je i najveći dodeljeni iznos jednoj lokalnoj samoupravi.

 

U budžetu Grada Čačka za 2022. godinu obezbeđena su sredstva u iznosu od 44.950.000 dinara za sufinansiranje energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova zamenom fasadne stolarije, zamenom termičkog omotača objekta, zamenom postojećeg grejača prostora (kotlova) efikasnijim i ugradnjom solarnih panela.

 

Svi budući koraci i pravila u realizaciji navedenog Programa biće tehnički detaljno utvrđeni i precizirani u saradnji sa nadležnim ministarstvom i primenjivani na sve jedinice lokalne samouprave kojima su sredstva na javnom pozivu odobrena. Nakon potpisivanja ugovora o realizaciji programa sa Ministarstvom rudarstva i energetike, očekuje se usvajanje potrebnih pravilnika i tekstova javnih poziva sa detaljno utvrđenim kriterijumima od lokalnih samouprava.

 

Prvo će biti objavljen javni poziv za privredne subjekte (direktne korisnike-dobavljače) za sve mere, a nakon izbora privrednih subjekata biće objavljen javni poziv za građane (krajnje korisnike) i ovo je ujedno poziv za sve naše sugrađane da učestvuje u realizaciji Programa energetske sanacije, imajući u vidu činjenicu da je Grad Čačak u svom budžetu planirao najveća finansijska sredstva za ovu namenu, a i od Ministarstva je podržan sa sredstvima u istom iznosu, tako da se očekuje da će značajan broj građana biti finansijski podržan prilikom učešća u predviđenim merama energetske efikasnosti.        



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar