Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Istorijski dan za Užice, potpisan ugovor za izgradnju obilaznice: Projekat vredan 30 miliona evra smanjiće aerozagađenje i omogućiti bezbednost dece pešaka

post-title
Foto: RINA


Komercijalni ugovor za izgradnju obilaznice oko Užica potpisan je danas u Gradskoj kući. Izvođač radova biće kineska kompanija Power Construction Corporation of China, a čitava investicija dostiže vrednost od 29,8 miliona evra.

"Ovo je istorijski dan za Užice, jer se na ovaj način rešava veliki problem naših građana. Biće smanjeno aerozagađenje u samom gradskom jezgru, pojačati bezbednost dece pešaka i ubrzati protok saobraćaja i izmestiti saobrćaj teretnih vozila. Izgradnjom ove obilaznice Užice dobija potpuno drugačiju saobrćajnu infrastrukturu", istakla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Obilaznica oko Užica biće dugačka nepunih pet kilometara, a na toj trasi naći će se i četiri mosta od kojih će najduži biti onaj preko reke Đetinje.

"Očekuje se da radovi krenu ubrzo, a realizacija se očekuje u naredne dve godine. Ovo je projekat za koji je eksproprijacija zemljišta završena još 1993. godine o onda je jasno koliko skoro 30 godina ovde nije rađeno apsolutno ništa", istakao je prilikom potpisivanja ugovora ministar saobraćaja Tomislav Momirović.

On je dodao da mu saradnja sa proverenim poslovnim partnerima iz Kine uliva poverenje da će projekat biti završen u predviđenim rokovima bez velikih odstupanja i pre svega ispunjavajući sve standarde.

"Obilaznica oko Užica je samo deo projekata u kom se potpuno menja saobrćajna infrastruktura Zapadne Srbije. Realizuje se obilaznica oko Gornjeg Milanovca, projektuje oko Požege. Na jesen bi trebalo da počnu radovi i na tunelu Kadinjača i sve to potpuno menja sliku zapadnog dela zemlje. Gradi se preko 1000 kilometara autoputeva, ali nijednog trenutka ne zapostavljaju kapitalni projekti od velikog značaja za lokalne samourave", kaže Momirović.

Izvor: RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar