Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osnovan nesvakidašnji Pop Hor Čačak

post-title
Foto: Promo


U Čačku je osnovan Pop Hor jedinstven po tome što u njemu može svako da peva. Hor je formiran po ugledu na ,,Viva Vox“ i druge slične horove u kojima se pevaju popularne pesme, a koji su netipični za naše prostore. Ljubitelji pesme i pevanja dobrodošli su bez obzira na glasovne mogućnosti, iskustvo i uzrast. Probe se održavaju utorkom od 19:30h u čačanskoj Gimnaziji.

Pop hor vodi profesor muzike Čačanin Nenad Azanjac uz pomoć i podršku supruge Izabele. Budući da su oboje muzički obrazovani i imaju iskustvo rada sa pevačkim ansamblima u inostranstvu, došli su na ideju da dah svetske muzike donesu u Srbiju.

Nenad i Izabela žele da dokažu da svako ko voli pesmu i druženje može pevati u više glasova uz podršku i jedinsven pristup koji primenjuju. Ne postoje nikakva ograničenja, niti uslovi da bi ste stupili u njihov hor.

,,Svako ko voli da peva dok vozi, ili se tušira može da peva u horu. Ovo što mi radimo ne postoji nigde kod nas, jer u druge horove primaju one koji već znaju kako se peva, a mi ovde počinjemo bez očekivanja. Učimo ih da pevaju i to u grupi koju čine deca, tinejdžeri, odrasli i starije osobe. Usaglasiti ih nije teško, kada se ume, a ono što na kraju dobijete je toliko posebno. Dođite i uverite se sami“, kroz osmeh kaže vođa Pop Hora Čačak, Nenad Azanjac.

Nenad i Izabela Azanjac osnivači Pop Hora Čačak

Izabela Azanjac autor je naučnog rada na temu ,,Kako pevanje utiče na razvoj čoveka“  koji  dokazuje da je pevanje urođena sposobnost svih ljudi. Iako je poreklom Nemica, veoma brzo se navikla na život i rad u Srbiji, negujući stav da pesma povezuje ljude širom sveta.

Misija bračnog para Azanjac je da osnuju nesvakidašnji hor u svakom gradu u Srbiji. Do sada ovu ideju su ostvarili u Čačku, Gornjem Milanovcu i Kragujevcu i već imaju ukupno oko 200 članova. Ko želi da zapeva sa njima može se prijaviti putem društvenih mreža, ili slanjem sms poruke na broj telefona 064-19-49-110. Prvih mesec dana članarina je besplatna za sve polaznike.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar